Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Forsvarer: - Store deler av det Jensen er tiltalt for, kan han umulig ha utført

Eirik Jensen sier til Dagbladet at han aldri har fått opplysninger fra Tollvesenet som kunne hjelpe Gjermund Cappelen, men at han tvert imot ga dem tips som stammet fra Cappelen.

TILTALT: Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Maratonrettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen vil i stor grad handle om hvem av dem som forklarer seg sant:

Cappelen, som påstår at Eirik Jensen ga ham informasjon og varsler, som gjorde at han ved 49 anledninger kunne smugle inn 13,9 tonn hasj i perioden 2004 til 2013.Eller Jensen, som påstår at Cappelen var kilden hans, som ga verdifull informasjon om kriminelle miljøer.

Et av de mest sentrale bevisene i saken er de over 1000 SMS-ene som Jensen og Cappelen har sendt til hverandre. Spesialenheten mener det var varsler og informasjon som var viktige for Cappelens hasjimperium. Jensen mener det var koder knyttet til informantvirksomheten, blant annet for å beskytte Cappelen i møte med potensielt farlige kriminelle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?