Forsvarer angrepet i retten

Fornærmede i en voldssak gikk mandag til angrep på tiltaltes forsvarer i Oslo tingrett. - Under enhver kritikk, sier hans bistandsadvokat.

OSLO TINGRETT: Hendelsen fant sted i Oslo tingrett mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB
OSLO TINGRETT: Hendelsen fant sted i Oslo tingrett mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsvareren var i ferd med å nedlegge sin påstand i Oslo tingrett, da det rant over for fornærmede i saken.

Han reiste seg, tok tak i ei flaskeliknende gjenstand, løp mot forsvareren og brukte den til å slå mot ham. Stoler og pulter raste rundt dem.

- Den atferden han utviste er selvsagt under enhver kritikk. Slik atferd skal ikke finne sted - verken utenfor eller i en rettssal, sier mannens bistandsadvokat til Dagbladet.

Bistandsadvokaten opplyser at han har beklaget klientens atferd overfor sin advokatkollega og domstolen, og at han selv har forklart seg til politiet om hendelsen.

Rettssaken avbrutt

Det var satt av én dag til rettssaken, der en kvinne var tiltalt for å ha utøvd grov vold mot mannen som gikk til angrep i retten.

Bistandsadvokaten har snakket med sin klient etter hendelsen.

- Han føler at han over tid har vært utsatt for en så klar fordømmelse og diskredittering av forsvareren, at det dessverre til slutt rant over, sier han.

Dagbladet har vært i kontakt med forsvareren som ble angrepet i rettssalen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Kommunikasjonsrådgiver i Oslo tingrett, Markus Iestra, bekrefter overfor Dagbladet at den aktuelle rettssaken ble avbrutt av hendelsen.

Det er besluttet at hovedforhandlingen fortsetter førstkommende mandag.

Etterforskes av politiet

Politiet i Oslo tingrett ble raskt tilkalt etter at situasjonen i rettssalen oppsto, og fikk etter hvert kontroll på fornærmede.

Han er nå anmeldt for forholdet. Det ble foretatt avhør på stedet, og saken er under etterforskning, opplyser politiinspektør Trine Dyngeland Leiros i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Det kan anses som et angrep både på offentlige interesser og forsvarer som privatperson. Politiet ser alvorlig på denne hendelsen, skriver Leiros i en e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer