Forsvarer drap på homofile

Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad (24) mener alle muslimer skal mene det samme.

FORSVARER DRAP PÅ HOMOFILE:  Mohyeldeen Mohammad advarte mot at man kunne få et 11. September på norsk jord under Dagblad-demonstrasjonen fredag. Nå forsvarer han steiningen av en homofil mann i Somalia.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
FORSVARER DRAP PÅ HOMOFILE: Mohyeldeen Mohammad advarte mot at man kunne få et 11. September på norsk jord under Dagblad-demonstrasjonen fredag. Nå forsvarer han steiningen av en homofil mann i Somalia. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Mohyeldeen Mohammad, som holdt hovedappellen under den muslimske demonstrasjonen mot Dagbladet fredag, sier til Klassekampen at homofile må drepes.

Mohammad sier at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia som nylig steinet en mann til døde.

- Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohyeldeen Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia.

På spørsmål om hvorfor han demonstrerte mot Dagbladet etter å ha sagt at man som muslim ikke må delta i det norske demokratiet, svarer han:

- Demonstrasjonen var en måte å svare på angrepet som er lovlig. I andre land skulle vi ha tatt i bruk andre metoder. Demokratiet har ingen plass i islam, fordi islam forbyr menneskeskapte lover. Den eneste som kan komme med lover, er Allah. Politikerne sover i timen og hører ikke på sitt eget sikkerhetspoliti. De sier at terrortrusselen øker og øker. Det var det som var bakgrunnen for appellen jeg holdt. Jeg understreket jo også at det ikke var en trussel, men en advarsel, sier Mohyeldeen Mohammad til Klassekampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer