«Fersket» i Mueller-rapporten:

Forsvarer egne løgner

Til spesialetterforsker Robert Mueller innrømmet Trumps pressesjef Sarah Sanders å ha løyet. Dagen etter Muellers rapport ble offentliggjort, forsvarer hun løgnene.

FORSVARER SEG: Pressesjefen i Det hvite hus, Sarah Sanders, forsvarte fredag usannhetene hun serverte amerikansk presse dagen etter at Donald Trump sparket daværende FBI-sjef James Comey. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
FORSVARER SEG: Pressesjefen i Det hvite hus, Sarah Sanders, forsvarte fredag usannhetene hun serverte amerikansk presse dagen etter at Donald Trump sparket daværende FBI-sjef James Comey. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pressesjefen i Det hvite hus, Sarah Sanders, forsvarer usannhetene hun serverte amerikansk presse dagen etter at Donald Trump sparket daværende FBI-sjef James Comey.

Hun mener at meningsinnholdet i uttalelsene hun ga stemmer, til tross for at hun overfor spesialetterforsker Robert Mueller innrømmet å ha løyet.

Innrømmelsen ble kjent torsdag da Muellers 448 sider lange rapport ble delvis offentliggjort.

Hadde ikke belegg

Det var 10. mai 2017 at Sarah Sanders kom med uttalelsene hun selv innrømmer å ikke hatt noe belegg for.

Under en pressekonferanse i Det hvite hus denne dagen ble Sanders konfronterte av en reporter med en påstand om at «et stort flertall» av FBI støttet den sparkede direktøren James Comey.

«Hør her, vi har hørt fra utallige medlemmer av FBI som sier veldig forskjellige ting», parerte Sanders.

Referansen til «utallige medlemmer av FBI» var en «forsnakkelse», forklarte hun seinere til Robert Muellers spesialetterforskere.

Hun forsvarte seg med at det var en kommentar hun kom med i «kampens hete» og innrømte til slutt at hun ikke hadde noe belegg for påstanden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer