Røa-saken

Forsvarer: Familie-konflikt over tid

Den siktede i Røa-saken hadde en nær relasjon til avdøde Tor Kjærvik.

DREPT: Den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt og drept på Røa i Oslo mandag 12. april. Det bekrefter politiet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble den profilerte advokaten Tor Kjærvik (70) skutt og drept på Røa i Oslo. En mann i 30-åra ble raskt pågrepet og siktet for drap. Den siktede er i familierelasjon med drapsofferet, ifølge politiet.

Politiet bekrefter i en pressemelding tirsdag ettermiddag at den siktede er Kjærviks sønn. Det er foreløpig uklart hvordan han stiller seg til siktelsen.

Forsvareren til den siktede, John Christian Elden, sier til NRK det var en langvarig konflikt mellom siktede og Kjærvik.

- Det har vært en konflikt her over noe tid, en familiekonflikt, som har fått et tragisk utfall.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Han ønsker ikke å kommentere relasjonens natur ytterligere, eller foregripe den siktedes forklaring overfor NRK.

Elden bekreftet tidligere tirsdag overfor Dagbladet at han er oppnevnt som den siktedes forsvarer.

- Min klient meldte seg selv for politiet. Han skal i avhør, sa Elden til Dagbladet.

Medforsvarer Sol Elden snakker kort med pressen på politihuset på Grønland.

FORSVARER: Advokat Sol Elden skal bistå den siktede mannen i 30-åra etter drapet på Tor Kjærvik. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg har ingen kommentar annet enn at jeg er her nå for å snakke med klient. Så får vi se om det blir et avhør, sier hun til Dagbladet og den frammøtte pressen.

Overfor Dagbladet bekrefter hun at hun har hatt en kort samtale med sin klient, men hun vil ikke gå inn på innholdet i samtalen.

Erfaren forsvarer

Anne Alræk Solem i politiet sier under en pressebrief tirsdag formiddag at politiet har vært i kontakt med pårørende i saken, og at de derfor kan bekrefte at det er Kjærvik som er skutt og drept.

- Det er en familierelasjon, og en går ikke ytterligere inn på hva vi legger i nær relasjon, sier Solem om relasjonen mellom den siktede og Kjærvik.

Tor Kjærvik var en svært erfaren advokat, og jobbet i firmaet Advokatene ved Tinghuset i Oslo. Han var blant annet forsvarer for Kristin Kirkemo i den kjente Orderud-saken.

Han var også advokat i Nokas-saken, Landsås-saken og i forbindelse med drapet på Kristin Juel Johannessen.

- Varmt menneske

Ifølge NRK var han ferdig utdannet jurist i 1978 og fikk jobb som politifullmektig ved Romerike politidistrikt. Han ble seinere konstituert politimester før han etter hvert slo seg opp som forsvarsadvokat.

En av hans nærmeste kollegaer, Morten Kjensli, sier dette til Dagbladet på spørsmål om hvordan han vil beskrive Kjærvik:

- Som en stor forsvarer og et eiegodt og varmt menneske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer