Forsvarer hasj-lektor gratis

TRONDHEIM (Dagbladet): - Denne jobben gjør jeg gratis, sier advokat Christian Wiig. Han skal nå forsvare «hasj-lektor» Knut Schrøder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Schrøder er siktet etter narko-razzia i hjemmet sitt. Politiaksjonen har vakt sterke reaksjoner.

Etter razziaen ble Schrøder suspendert som lærer ved Sjetne skole i Trondheim. Deler av sakskomplekset har vært belyst gjennom et spørsmål i siste kommunestyremøte. Høyre-representant og advokat Christian Wiig var på møtet.

- Jeg følte meg hensatt til mellomkrigstida da jeg hørte kommunens svar, sier Wiig.

Underviste om rus

Lærerforbundet har nå engasjert seg for fullt i den enestående saken. Trondheim kommue suspenderte lektoren to dager etter razziaen, uten å oppgi lovhjemmel. Forbundet mener kommunen har handlet for raskt.

- Vi mener at suspensjon er for strengt. Hvis en først går til et suspensjonsvedtak, må det forankres i lovverket. Det er ikke gjort i dette tilfellet. Vi avventer svar fra kommunaldirektør Jorid Midtlyng, sier lærerforbundets Gunnar Wibe.

Schrøder kom i konflikt både med politiet og etter hvert også sin arbeidsgiver, etter at politiet hadde undervist i rus-problematikk på Sjetne skole.

Lektoren ble kraftig provosert av det han oppfattet som skremselspropaganda fra politiets side. Resultatet ble at Schrøder hevdet at hasj er ufarlig.

Fabrikerte anklager

For to uker siden gjennomførte politiet en razzia med hund i Schrøders leilighet. Ifølge lektoren var han mistenkt for salg av hasj. Politiet gjorde beslag av marihuana. Ifølge Schrøder var det et kvart gram, og at han ikke visste stoffet lå i huset.

- Anklagene om salg er fabrikkerte, sier han. Ifølge Schrøder var en av politifolkene fra Skjetne skole også med på razziaen i hans hjem.
Saken har sin klare parallell til straffesaken mot Bellonas Frederic Hauge, som ble arrestert i Japan med hasj. Påtalemyndigheten la bort saken, fordi Hauge ikke ante hvordan stoffet hadde havnet i hans sigarettpakke. Saken ble henlagt etter bevisets stilling.

Wiig har bedtpolitiet om saksdokumentene. - Jeg ber samtidig om å få vite når det ventes en påtalemessig avgjørelse. Dette er en meget alvorlig sak for klienten, sier Wiig.