Forsvarer hasteinnkaller nye vitner i Lisa-drapet

Pekte ut tiltaltes bror som potensiell drapsmann - nå forlenges rettssaken.

PEKTE UT LILLEBROREN: Rettssaken mot 35-åringen som er tiltalt for drapet på Lisa Holm startet i dag. Der pekte blant annet hans forsvarer ut lillebroren som potensiell drapsmann. Lillebroen har tidligere sagt: «Om han har gjort det ... så er han ikke broren min lenger», skal tiltaltes lillebror ha sagt i politiavhør. Foto: Expressen / Thomas Rasmus Rasmus Skaug / Dagbladet
PEKTE UT LILLEBROREN: Rettssaken mot 35-åringen som er tiltalt for drapet på Lisa Holm startet i dag. Der pekte blant annet hans forsvarer ut lillebroren som potensiell drapsmann. Lillebroen har tidligere sagt: «Om han har gjort det ... så er han ikke broren min lenger», skal tiltaltes lillebror ha sagt i politiavhør. Foto: Expressen / Thomas Rasmus Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag startet rettssaken mot den 35 år gamle litaueren som er tiltalt for drapet på Lisa Holm (17) i sommer.

I innledningen av rettssaken i dag, kom det fram en rekke nye detaljer og det aktoratet betegner som tekniske bevis i saken.

I tillegg pekte tiltales forsvarer Inger Rönnbäck ut tiltaltes yngre bror som en potensiell drapsmann, skriver Expressen. Der pekte hun blant annet på lillebroren hadde interesse for grov voldspornografi.

Hasteinnkaller vitner Bevisene i saken mot den tiltalte 35-åringen anses imidlertid som svært sterke, men i en overraskende vending i kveld har hans forsvarer valgt å hasteinnkalle nye vitner, skriver Aftonbladet.

Ifølge Aftonbladet er dette et hastetiltak for å forlenge rettssaken og å utsette en potensiell dom mot den drapstiltalte mannen.

Avisa skriver at vitnene skal forklare seg i Skaraborg tingrett i Skövde på fredag, en dag hvor det ikke var planlagt noe i saken. Det betyr at hovedforhandlingene utvides fra fire til fem dager.

Forespørselen om å kalle inn vitnene skal ha blitt levert tingretten i dag, og alle de fire vitnene har vært en del av politiets tidligere etterforskning.

Et av vitnene jobbet på samme kafé som Lisa Holm hadde sommerjobb, det andre vitne er kona til mannen som hadde ansatt den tiltalte i Blomberg i Göte kommune.

I tillegg har hun kalt inn en butikkansatt som jobber der den tiltalte skal ha kjøpt sigarettet og pizza etter politiet mener Lisa Holm ble drept. En kriminalteknisk etterforsker er også innkalt.

Etter innledningen i tingretten i dag reiste tiltalte og retten på åstedsbefaring til drapsstedet rett over veien for Lisas arbeidsplass og til gården der hun ble funnet drept fem døgn etter at hun sluttet på jobb ved 18-tiden søndag 7. juni i år.

Nekter straffskyld Den drapstiltalte 35-åringen, som i politiavhør har nektet enhver form for tilknytning til drapet som har rystet publikum langt utenfor Sveriges grenser, får anledning til å forklare seg først torsdag.

Ifølge dagens innledningsforedrag i retten, ble Lisa hengt og drept med tråd som blir brukt til å binde sammen høyballer. Både Lisa og drapstiltaltes DNA er funnet på denne tråden.

Hun ble funnet gjemt i et skap i en arbeidsbod på Martorps gård, som ligger noen kilometer fra kafeen og gårdstunet der den drapstiltalte mannen jobbet som snekker.

Hun skal ha blitt funnet hengt og teipet om munnen.

Drapet  var ifølge tiltalen «seksuelt motivert». 17-åringen ble funnet med klærne nedtrukket, og politiet har funnet 35-åringens DNA på henne.

Den drapstiltalte 35-åringen har sammen med sin yngre bror jobbet flere somre med vedlikehold og snekkerarbeid i det aktuelle området i Blomberg i Götene kommune.

Ifølge tiltalen mener påtalemyndigheten at drapet er seksuelt motivert, men presentasjonen av tekniske undersøkelser og bevis og bevis i dag fastslår at Lisa ikke ble voldtatt.

I dagene før Lisa ble drept, jobbet brødrene med å reparere taket på en uthusbygning rett over veien for kafeen der 17-åringen hadde sommerjobb.

LES OGSÅ:
Puslespillet som sjokkerer Sverige.
Lisa Holm (17) skal ha dødd av kvelning.
187 mystiske minutter: Lisa (17) sender en SMS til faren, sier hun kommer hjem.
Barn, ikke bli redde for verden.
«En stor, veltrent politimann sitter og rister og gråter bak et uthus»
Foreldrene til drepte Lisa (17): - Klem barna deres ofte og mye. Du vet aldri når det er for sent
Dukket opp med høygaffel da søket etter Lisa (17) pågikk. «Om han har gjort det, så er han ikke min bror lenger»
Her er timen som politiet mener nagler gårdsarbeider til drapet på Lisa (17)