Forsvarer i Alvdal-saken politietterforskes

Et av ofrene i saken skal ha vært med sin overgrepssiktede far til advokaten. Der ble hun fortalt hva hun skulle si.

LITE SAMFUNN: Den lille kommunen Alvdal i Hedmark fylke har fått en en alvorlig overgrepssak å hanskes med. Fem personer er tiltalt for overgrep mot fire barn, og møter i retten i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LITE SAMFUNN: Den lille kommunen Alvdal i Hedmark fylke har fått en en alvorlig overgrepssak å hanskes med. Fem personer er tiltalt for overgrep mot fire barn, og møter i retten i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere forsvareren til en av de tiltalte i den omfattende overgrepssaken i Alvdal er under politietterforskning, mistenkt for å ha påvirket et av ofrene i saken, skriver Adresseavisen i dag.

- Jeg kan bekrefte at det er en straffesak under etterforskning. Det er mistanke om at man utilbørlig har påvirket et vitne i saken, sier politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag ved Hedmark politidistrikt til avisa.

Tok med dattera til advokat Ifølge Adresseavisa skal den tiltalte faren (46) ha tatt med dattera, som er et av ofrene i saken, da han oppsøkte advokaten. Her skal dattera ha blitt fortalt hva hun skulle si.

Dette skal politiet ha blitt gjort kjent med under et avhør med offeret, og førte til at påtalemyndigheten på eget initiativ opprettet sak mot advokaten.

Den samme tiltaltes nåværende forsvarer advokat Frode Wisth, vil ikke si noe om saken mot hans forgjenger, men hevder klienten hans og den nå voksne dattera har et godt forhold og at hun bodde sammen med faren og moren inntil i høst.

Advokat Anne Kristine Bohinen, som bistår offeret, reagerer på påstanden.

- Generelt vil det aldri være sunt at en fornærmet bor sammen med en eventuell overgriper, sier hun til Adresseavisen.

Rettssaken starter i dag Klokken ni i dag starter rettssaken i Nord-Østerdal tingrett etter den omfattende overgrepssaken i Alvdal. På tiltalebenken sitter to kvinner og tre menn.

De kan alle vente seg lange fengselsstraffer dersom de blir dømt. Alle de fem er tiltalt for overgrep som har en øvre strafferamme på 21 år. For to av de tiltalte vil statsadvokatene i Hedmark og Oppland legge ned påstand om forvaring i 13 og 14 år, skriver NTB.

Ofrene i saken er to søskenpar, som ifølge tiltalen var utsatt for overgrep fra 2003 til 2007. To av barna var den hovedtiltalte 64-åringens daværende stebarn, og barnas mor sitter også på tiltalebenken. Det gjør også foreldreparet til de to andre barna, samt en 63 år gammel mann som er tiltalt for medvirkning til overgrep.

Ifølge tiltalen er barna, som var fra seks til 11 år da overgrepene skal ha startet, ha blitt tvunget til å utføre seksuelle handlinger med sine foreldre eller mens foreldrene så på. Mange av overgrepene ble filmet eller fotografert.