Forsvarer i angrep

Navn: Knut Storberget Alder: 36 Yrke: Forsvarsadvokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Han bor i det eldste huset i Elverum. Der bodde også Kristoffer Svartbækken, den siste mannen i Norge som ble halshogd. Derfor, og av mange andre grunner, er Knut Storberget spillende styreformann i Hedmark Teater. 25. februar, på 125-årsdagen for eksekusjonen, har teateret premiere på et nyskrevet stykke om Svartbækkens liv og død. På den myra i Løten hvor straffen ble fullbyrdet. Den gang var det 3000 mennesker til stede.
  • Men allerede fjorten dager tidligere gir Storberget og teateret en forsmak på stykket. Da skal advokaten fra Elverum holde Svartbækkens forsvarstale. Og det blir ikke småtterier, for dette handler om forhåndsdømming og massenes ensidige rop på skyldige. - Dette har en klar parallell til vår tids kollektive feighet, sier Storberget til Dagboka.
  • Og skynder seg videre til utgangspunktet for sine uttalelser i Hamar Arbeiderblad i går. Hvor han tok et oppgjør med Fremskrittspartiets skjulte rasisme. - Frp har mye av skylden for framveksten av rasistiske miljøer. Partiet sprer fremmedfrykt og intoleranse overfor innvandrere. Og sår usikkerhet om innvandrernes berettigelse som medborgere i landet vårt, tordner advokaten.
  • Utspillet har rikspolitisk adresse, for Storberget står på sikker tredjeplass på Hedmark Arbeiderpartis stortingsliste. Og har bare kommunalminister Sylvia Brustad og partiveteranen Eirin Faldet foran seg. I Hedmark Arbeiderparti er det lange tradisjoner for at de ferskeste kandidatene kremter på bakerste benk til de er tørre bak ørene og vel så det. Nå er denne tradisjonen brutt.
  • For stortingskandidat Storberget har til hensikt å besøke hver eneste kommune i Hedmark i løpet av våren, og der skal det holdes et oppgjør med Fremskrittspartiet ved hver eneste nedlagte mjølkerampe. Advokaten finner Arbeiderpartiet som et naturlig tilholdssted, han er tiltrukket av rørslebegrepet. Og ledet for eksempel ungdomsorganisasjonen til freds- og avholdsbevegelsen IOGT mens han var jusstudent.
  • Den gang deltok han også i en tv-debatt om skjenkespørsmål sammen med blant andre Tor Erling Staff. Staff syntes gutten var så flink at han hyret ham som fullmektig. Slik fikk han forsvarererfaring nok til blant annet å få frikjent fire leger som var utsatt for massive beskyldninger om misbruk av offentlige trygdemidler. Og mot nok til ufravikelig å stå opp for hva han selv tror på. Det kommer neppe noe tydeligere budskap fra bygdene i disse dager. Ikke fra byene heller.