Forsvarer i Tina-saken ber om psykologvurdering

- Kan være uskyldige.

BER OM PSYKOLOGVURDERING: Advokat Olav Sylte. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BER OM PSYKOLOGVURDERING: Advokat Olav Sylte. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet):- Jeg mener vi kan stå overfor fire uskyldige siktede, sier advokat Olav Sylte til VG.

Han er forsvareren til 38-åringen som ble pågrepet som fjerdemann i Tina-saken, som etter 15 år blusset opp på nytt i september etter at politiet fikk ny informasjon i saken. De fire er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Sylte etterspør spesielt å få en psykologs vurdering av avhøret med 36-åringen som først ble pågrepet i saken, som skal ha pekt ut de tre mennene som deretter ble pågrepet og som nå sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

Alle disse tre nekter enhver befatning med drapet.

- I Thomas Quick-saken var erkjennelsene oppspinn. Jeg for min del jobber ut fra tanken om det kan være tilfelle også i denne saken, sier advokaten.

Advokat Odd Rune Torstrup, som representerer 36-åringen som ble pågrepet først, vil ikke kommentere saken overfor avisa. Det ønsker heller ikke Thomas Randby, som forsvarer 36-åringen fra Lyngdal som er pekt ut av Torstrups klient som svært sentral. Rogaland politidistrikt ønsker heller ikke å kommentere uttalelsene til advokat Sylte.

Tina Jørgensen ble funnet drept og gjemt i en kum på Jæren utenfor Stavanger i 2000. I september i år ble fire menn i 30-årapågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Fredag bestemte Stavanger tingrett at alle de fire holdes i full isolasjon også i de to ukene de skal sitte varetektsfengslet framover. De har til nå sittet to uker i isolasjon.

LES OGSÅ: - Han sa til meg at han hadde drept Tina

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram