TRUMP-RÅDGIVER: I et forsvar for Trumps nominerte til høyesterett, Brett Kavanaugh, fortalte Trump-rådgiver Kellyanne Conway på TV i helga at hun selv er et offer for seksuelle overgrep. Foto: REUTERS/Mike Segar/NTB Scanpix
TRUMP-RÅDGIVER: I et forsvar for Trumps nominerte til høyesterett, Brett Kavanaugh, fortalte Trump-rådgiver Kellyanne Conway på TV i helga at hun selv er et offer for seksuelle overgrep. Foto: REUTERS/Mike Segar/NTB ScanpixVis mer

Siste utvikling i Kavanaugh-striden

Forsvarer Kavanaugh intenst: Nå står hun selv fram som overgrepsoffer

Trump-rådgiver Kellyanne Conway tar bladet fra munnen.

Det er nesten ikke plass til noen annen sak i det amerikanske mediebildet om dagen.

Siden torsdagens høring i Senatet, hvor psykologiprofessor Christine Blasey Ford brettet ut sin anklage om Brett Kavanaughs angivelige seksuelle angrep på henne i ungdomstida, har saken blitt dekket ned til minste detalj, i aviser og på TV.

BA OM ÉN TING: Senatets justiskomité har stemt ja til overgrepsanklagede Brett Kavanaughs kandidatur til høyesterett. Vippestemmen, republikaneren Jeff Flake, kom med en uventet oppfordring. Video:CNN Vis mer

I nær siste minutt før saken gikk til avstemming i Senatets justiskomité, krevde plutselig republikaneren Jeff Flake en FBI-etterforskning av anklagene mot Kavanaugh, og president Trump fulgte opp med å beordre dette.

Presidenten har, ifølge Fox News, nå gått til angrep på NBCs påstander om at han har lagt begrensninger på denne FBI-etterforskningen, og Trump skriver irritert på Twitter:

SINT: Senator Lindsey Graham tok ikke lett på anklagene mot Brett Kavanaugh under høringen i Senatet 28. september. Video: CNN Vis mer

- NBC News feilaktig rapporterer (som vanlig) at jeg begrenser FBIs etterforskning av dommer Kavanaugh, og vitner, bare til visse personer. Faktisk ønsker jeg at de skal intervjue dem de måtte finne hensiktsmessig å intervjue.

Nye vendinger

Og Kavanaugh-saken tar stadige overraskende vendinger.

I helga lot Trump-rådgiver Kellyanne Conway seg intervjue av TV-kanalen CNN.

I intervjuet avslørte Conway at hun som yngre kvinne ble utsatt for et seksuelt overgrep, skriver BBC.

FORSVARER IVANKA: Dagen etter at Donald Trump gikk hardt ut mot varehuskjeden Nordstrom, som dropper produktene til presidentdatteren Ivanka Trump, reklamerer Trump-rådgiver Kellyanne Conway for datterens merkevare under ett intervju. Video: AP Vis mer

- Jeg er selv et offer for seksuelt overgrep, sier 51-åringen til CNN. Conway har tidligere hintet om seksuelle overgrep utført av menn i Kongressen.

- Jeg føler veldig med ofre for seksuelle overgrep, sier Conway som samtidig talte til forsvar for dommer Brett Kavanaugh.

- Vi behandler folk ulikt, om de er ofre eller overgripere, basert på deres politiske ståsted nå, basert på deres kjønn. Det er et stort feilgrep, sier Conway.

- Trump er god

På spørsmål om hvordan hun kan jobbe så tett med Trump, som selv har fått denne type anklager rettet mot seg, svarer Conway:

- Jeg jobber for president Trump fordi han er god mot kvinnene som jobber for ham.

Lege og universitetsprofessor Liz Swisher var Yale-klassevenninne med Brett Kavanaugh.

Også hun har latt seg intervjue av CNN, men ikke akkurat til forsvar for sin tidligere studiekamerat, skriver Business Insider.

Beskylder Kavanaugh for løgn

Riktignok understreker Swisher at hun aldri har sett Kavanaugh utvise seksuell aggressivitet, men hun anklager ham for å ha løyet i senatshøringa om sine ungdommelige drikkevaner.

Kavanaugh hevdet at han aldri har drukket så mye at det har gått ut over hukommelsen.

- Jeg kjøper det ikke. Det er ikke den Brett jeg kjente i løpet av fire år på Yale. Ikke mange av hans svar var troverdige, sier klassevenninna og fortsetter:

- Det er ikke noe problem å drikke øl mens du går på college. Problemet er å lyve om det. Han drakk tungt. Han var en festløve. Han likte drikkeleker. Han var en fyllik, sier Swisher.

OPPRØRT: Brett Kavanaugh brøt sammen under høringen i Senatet, en høring hvor han måtte svare på overgrepsanklager framsatt av psykologiprofessor Christine Blasey Ford. Video: CNN Vis mer