Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer «Krigs- Kristin»

Ine Marie Eriksen (H) iler til og forsvarer «krigsposeringen» til Kristin Krohn Devold og beskylder SV-Kristin for å bruke mannlige hersketeknikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold ble i går bedt om å beklage både innhold og timing av det spektakulære intervjuet med henne i SAS-magasinet Scanorama. SV-leder Kristin Halvorsen mente reportasjen var en usmakelig krigsglorifisering i dagens meget alvorlige situasjon i Irak.

Høyres Ine Marie Eriksen svarer med å skjelle ut SV-lederen og forsvarer partifellen Devold.

- Grinebiter

- Dette var utrolig grinebitersk. Kristin Halvorsen bør holde seg for god til å bruke en slike mannlige hersketeknikker. Å kritisere Kristin Krohn Devold for å gå i uniform er helt utrolig. Det ville f... meg aldri skjedd med en mannlig forsvarsminister. Halvorsen er mer fiksert på skjørtelengder enn noen mann her på Stortinget, er kraftsalven fra Ine Marie Eriksen.

Hun understreker at Norge ikke er i krig med Irak, hvis ikke SV-lederen har fått det med seg.

- Hadde det vært problematisk å stille opp til en slik reportasje hvis Norge var i krig, da?

- Nei, jeg tror det ikke det ville vært problem da heller. Det blir det samme som å si at helseminister Dagfinn Høybråten ikke kan være på sykehusbesøk fordi det av og til skjer sykehustabber.

- Reflektert budskap

- Er det ikke en gang en problemstilling at forsvarsminister Devold kan skape et inntrykk av at krig bare er tøft?

- Nei, absolutt ikke. Hun gir et reflektert budskap om hva krig innebærer. Å være til stede og på den måten vise hva forsvaret egentlig gjør er bra.

Jeg skjønner at Halvorsen har et problem med at kvinner profileres på en måte Halvorsen selv ikke liker. Men da må hun begynne å kritisere menn for at de går i uniform også, sier Ine Marie Eriksen.

FLOTT: Ine Marie Eriksen mener det er flott at forsvarsminister Kristin Krohn Devold poserer i uniform.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling