Corona-tiltak:

Forsvarer meteren: - Ikke et overgrep

Flere eksperter støtter regjeringens omdiskuterte videreføring av én-meteren - til tross for usikkerhet om akkurat hvor stor effekt tiltaket har. Helsedirektøren peker på smittetoppen som et tidspunkt hvor det kan passe å skrote kravet.

CORONA: Bjørn Guldvog møtte pressen for å snakke om den nyeste corona-rapporten. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De aller fleste tiltakene sto for fall etter regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld. Men munnbind og meteren vil leve i beste velgående en stund til. Muligens fram til 17. februar, hvor det skal gjøres opp status for gårsdagens lettelser.

Og selv om mange kunne slippe jubelen løs, ble tirsdagens lettelser en nedtur for andre. Mye på grunn av meter-kravet, som blant annet fører til stengte dansegulv, og problemer for arenaer uten faste sitteplasser.

- Det er klart at å holde avstand er et av de aller viktigste tiltakene. Vi regner med at man vil få en effekt av å beholde én-meteren, selv om den ikke beholdes overalt og i alle sammenhenger, sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg til Dagbladet tirsdag.

Stoltenberg mener at meteren sannsynligvis kan bidra til å hindre massesmittehendelser.

Også helsedirektør Bjørn Guldvog tar meter-kravet i forsvar.

- Det har en betydelig effekt på smitteutbredelsen. Jeg kan nok ikke kvantifisere med den nye omikronvarianten fullt og helt, men vi tror at det er veldig beskyttende, og så er jo munnbind beskyttende om man ikke kan holde meteren også, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer