Forsvarer om drapssiktet (22): - Han har det tungt

Den drapssiktede mannen etter knivstikkingen i Bergen skal avhøres søndag ettermiddag, opplyser hans forsvarer.

BERGEN: Blomster er lagt ned ved stedet der en person døde etter knivstikking ved Cirkle K på Danmarksplass i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BERGEN: Blomster er lagt ned ved stedet der en person døde etter knivstikking ved Cirkle K på Danmarksplass i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Politiet har invitert til en ny pressebrifing om knivdrapet klokka 14 søndag. Dagbladet TV sender brifingen direkte.

En mann i slutten av 20-åra ble fredag kveld knivdrept under et masseslagsmål like utenfor en Circle K-bensinstasjon på Danmarks plass i Bergen. Under en pressekonferanse lørdag, informerte politiet om at ti personer er pågrepet.

Ni av disse er siktet for kroppskrenkelse. Den tiende, en 22 år gammel mann, er siktet for drap.

Avhøres søndag

Søndag ettermiddag vil den drapssiktede mannen bli avhørt på politihuset i Bergen. Han var først siktet for kroppskrenkelse, som resten av de siktede.

- Det var ganske seint på ettermiddagen i går at jeg ble kjent med at status var endret til drapssiktet. De innledende samtalene i går kveld var for å bli kjent med personen og bakgrunn, sier forsvarer Jørgen Riple til Dagbladet.

Det var en konstruktiv samtale, men preget av situasjonen, forteller Riple.

Straffskyld har ikke vært et tema i samtalene de har hatt ennå, men ifølge forsvareren har den siktede erkjent at han har vært på stedet.

Riple kjenner foreløpig ikke til foranledningen til hendelsen.

- Han har gitt et avhør til politiet den natta, etter at han ble pågrepet. Jeg er ikke kjent med innholdet i dette avhøret, sier Riple.

KNIVSTUKKET: En mann er død etter å ha blitt knivstukket ved Cirkle K ved Danmarksplass fredag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KNIVSTUKKET: En mann er død etter å ha blitt knivstukket ved Cirkle K ved Danmarksplass fredag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- En tøff beskjed

Politiet opplyste lørdag om at de har grunn til å tro at fornærmede kjente flere av de siktede. Forsvareren ønsker ikke å utdype hva slags relasjon hans klient har til avdøde.

- Han har det tungt. Å få vite at noen du har en relasjon til er omkommet, er en tøff beskjed å få. Han var ikke kjent med det før jeg informerte han, sier Riple.

- Er din klient en kjenning av politiet?

- Dette er en person som jeg har bistått en gang tidligere, i det jeg oppfattet som et bagatellmessing forhold. Jeg kjenner ikke til annen historikk, svarer Riple.

DRAP: En mann er død etter å ha blitt knivstukket på Danmarks plass i Bergen fredag 15. februar. Flere menn i 20- og 30-årene skal være pågrepet, og politiet orienterer om etterforskningen. Video: NTB Scanpix Vis mer

To ansatte hjalp til

Den fornærmede døde av fire knivstikk i overkroppen, opplyser politiet til Bergensavisen.

Det var flere vitner til dramatikken, og et vitne har beskrevet kniven som ble benyttet som en såkalt Rambo-kniv på rundt 12–15 centimeter.

To personer var på jobb Circle K da knivstikkingen skjedde, og den ene hjalp den knivstukne mannen, skrev NRK fredag.

- Begge er sterkt preget av hendelsen, og vi ber om forståelse for at de to blir beskyttet, sa pressetalsmann Knut Hansen i Circle K til kanalen.

Stasjonen har videoovervåking, og politiet har sikret seg videomateriale. Politiet har brukt både overvåkningsbildene og vitnebeskrivelser til å ta ut siktelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer