Donald Trump

Forsvarer opplysningene om «tisse-video»

Den tidligere MI6-agenten Christopher Steele snakker for første gang om den kontroversielle rapporten fra 2017 om hvordan Russland skal ha kompromitterende informasjon om USAs forrige president, Donald Trump.

MØTTES: USAs daværende president, Donald Trump, møtte Russlands president Vladimir Putin i Helsinki i 2018. Foto: Brendan Smialowski / AFP
MØTTES: USAs daværende president, Donald Trump, møtte Russlands president Vladimir Putin i Helsinki i 2018. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Etterretningsrapporten ble publisert i januar i 2017, bare uker før Donald Trump ble innsatt som USAs 45. president. Den sendte sjokkbølger gjennom amerikansk politikk og verden for øvrig.

I rapporten ble det hevdet at Russland prøvde å bestikke Donald Trump, og at de satt på kompromitterende bilder. Ifølge rapportene skal bildene ha vist Trump sammen med prostituerte mens de tisset på hverandre på et hotellrom tidligere brukt av Barack Obama i Russland.

Siden kom Robert Muellers Russland-etterforskning av båndene mellom Trump-leiren og russiske myndigheter, og hvordan Russland forsøkte å påvirke valget i USA i 2016.

Forsvarer rapporten

Hele tida har Steele selv forholdt seg taus, men i en kommende dokumentar for ABC News tar han til motmæle mot kritikerne, som mener at rapporten hans inneholder store feil.

- Jeg står ved det arbeidet vi gjorde, kildene vi hadde, og profesjonaliteten vi utviste, sier Steele til TV-kanalen.

Rapporten hans ofte omtalt i USA som «Steele dossier», kom med harde påstander om hvordan Trumps valgkamporganisasjon samarbeidet med Russland for å vinne valget i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer