Forsvarer prins Charles

En av prins Charles' tidligere kammertjenere mener homoryktene ikke er sanne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Krisemøte med Camilla

  Den tidligere kammertjeneren Simon Solari, som arbeidet nært sammen med prins Charles og prinsesse Diana i 15 år, bestemte seg mandag for å bryte tausheten for å rykke ut til prinsens forsvar.

  - Hendelsene som står i sentrum for disse beskyldningene mot prinsen av Wales, kan helt enkelt ikke ha funnet sted, sier Solari til avisen London Evening Standard.

  - Jeg har aldri tidligere uttalt meg offentlig om min tjeneste, men nå føler jeg meg tvunget til det, fordi jeg mener prinsen av Wales blir urettferdig baksnakket, fastholder Solari.

  Familieråd


  Hovedpersonen selv innkalte mandag sine nærmeste til familieråd for om mulig å finne en løsning på den siste skandalen som har rammet det britiske kongehuset. Mandag ble det også opplyst at prinsen ikke har noen planer om å forsvare seg på TV.

  Charles kom søndag tilbake til London fra en ti dagers rundreise i India og Persiabukta, og måtte straks innkalle sine nærmeste til krisemøte for å forsøke å demme opp for enda mer uheldig omtale rundt den kongelige familie.

  Den siste skandalesaken dukket opp da hoffet i forrige uke sendte ut et underlig dementi, der det ikke gikk fram hva som skulle dementeres.

  - Den britiske tronarvingen sier han overhodet ikke var innblandet i «episoden», het det i det kryptiske dementiet.

  Spørsmål ved legning


  Senere har det kommet fram påstander om at tronarvingen skal ha hatt et homoseksuelt forhold til en tjener ved hoffet, men dette får ikke engelske og walisiske aviser skrive om som følge av dementiet.

  Enkelte medier har også skrevet at prins Charles' privatsekretær sir Michael Peat en gang stilte spørsmål ved hans seksuelle legning.

  - Jeg var forbløffet over sir Michaels spørsmål, sier prinsens tidligere nære rådgiver Mark Bolland, ifølge News of the World.

  - Jeg fortalte ham at prinsen meget bestemt ikke var homofil eller biseksuell, legger han til.

  Avisen Times opplyste mandag at Charles har innkalt sin sønn, prins William, sin faste ledsagerske Camilla Parker Bowles og andre kongelige rådgivere til krisemøte.

  Så gjenstår det å se om det kommer en oppklaring fra den britiske tronarvingen. Den forrige erklæringen hadde følgende tekst:

  - Det er nå nødvendig å sette punktum for spekulasjonene. Det har vært skumlet om at prisen av Wales var innblandet i hendelsen. Disse påstandene er usanne.

  Ingen TV-opptreden


  En talsmann for tronarvingen tilbakeviste mandag spekulasjoner om at Charles kan komme til å stå fram på fjernsyn for å benekte ryktene.

  - Prinsen har ingen planer om å opptre på TV. Erklæringen vi kom med torsdag gjelder fortsatt, sa talsmannen.

  Kongehusspesialisten Una May Parker sa i en kommentar før helgen at den britiske kongefamilien har hatt for vane å gjøre som strutsen når noe ubehagelig dukker opp: De har stukket hodet i sanden og håpet at problemene skulle forsvinne.

  Beslutningen om å gå åpent ut mot det de kongelige mener må være sladder og usannhet, er i og for seg prisverdig, sa Parker til nyhetsbyrået Reuters. -Men om et dementi skal fungere, bør folk kanskje få vite hva det egentlig er som dementeres, antydet hun.

  (NTB)

KRISE: Engelske aviser har forbud mot å referere de pinlige påstandene om at prins Charles (t.h.) ble observert mens han hadde seg med en mannlig tjener.