Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer reagerer på Krekar-forslag

Mener statsråden leker domstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mulla Krekars forsvarer, advokat Arvid Sjødin, sier regjeringens planer om å se på mulige begrensninger i Krekars bevegelsesfrihet i Norge, ikke er gjennomførbart.

- Forslaget går ut på å lage en lov for muslimer med skjegg, som man er politisk forpliktet til ikke å like, sier Sjødin til Dagbladet.no.

Han sier internering ikke hører hjemme i et demokrati.

- Dersom han regnes som en fare for landets sikkerhet, så har vi straffeloven og hjemler for varetekt. Vi snakker i realiteten om fengsling, og det kan ta fem, seks år, vi snakker kanskje om opp til åtte år, før Irak eventuelt er rede til å ta imot han, sier Sjødin.

- Vi har hjemler også i utlendingsloven som kan brukes dersom man mener noen er en trussel for landets sikkerhet. Dette er en beslutning tatt av statsråden, som ikke er overprøvd av andre. Og ettersom det handler om rikets sikkerhet så er papirene i saken hemmelig.

Sjødin sier det dermed vil bli umulig å gjennomføre forslaget.

MULLA KREKAR sammen med sin advokat Arvid Sjødin. Regjeringen vurderer å begrense Krekars bevegelsesfrihet, noe Sjødin reagerer på. Foto: SCANPIX
MULLA KREKAR sammen med sin advokat Arvid Sjødin. Regjeringen vurderer å begrense Krekars bevegelsesfrihet, noe Sjødin reagerer på. Foto: SCANPIX Vis mer
image: Forsvarer reagerer på Krekar-forslag
Hele Norges coronakart