Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer sex med ungjenter

Etterkommerne etter mytteristene fra Bounty.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste etterkommerne etter de verdenskjente mytteristene bor på stillehavsøya Pitcairn. Forfedrene deres begikk mytteri om bord på båten 'Bounty' i 1790. Ledet av Fletcher Christian gjorde mannskapet på det britiske skipet opprør og satte kaptein William Bligh og 18 av mennene hans i en åpen båt og overtok selv styringa av skuta. Bligh og mannskapet drev 4000 mil før de kom til Timor og endelig kunne gå i land. Mytteristene gikk derimot i land på den ødeliggende øya og dannet et eget samfunn.

I dag er Pitcairn en britisk utpost som i stor grad har fått styre seg selv uten innblanding utenfra. Det finnes verken flyplass, lege eller supermarked på øya, som ligger to dagers båtreise fra Tahiti. Mytteristenes barn har utviklet et eget samfunn med egne normer og regler som ofte avviker sterkt fra andre vestlige samfunn.

Det bor 47 innbyggere på Pitcairn. Nå havner de i verdens søkelys: Av de 47 innbyggerne er syv menn tiltalt for nesten hundre tilfeller av alvorlig sex-misbruk av unge jenter. Blant de alvorligste anklagene er voldtekt av jenter under den seksuelle lavalder. Seks menn som ikke lenger bor på øya, ønskes utlevert i samme sak.

Saken sprakk da en britisk politikvinne kom tilbake til England med to anklager om seksuelt misbruk i bagasjen. Torsdag begynner rettssaken som kan bli svært traumatisk for Pitcairn-innbyggerne. Alle er på en eller annen måte i slekt, og nå ventes det at flere vil flytte fra det paradiset forfedrene deres engang fant.

Men nå står flere kvinner fra Pitcairn fram i den britiske avisa The Mirror og hevder at det aldri har funnet sted misbruk på øya. De mener at det er en tradisjon at mennene har seksuelt samvær med til dels svært unge jenter på øya. Tradisjonen skal gå helt tilbake til 1790-tallet.

Nadine Christian er 32 år gammel og har nylig fått en liten datter, det første barnet som er født på Pitcairn på 17 år. Hun forsvarer mennene.

- Det var bare slik det var. Det går langt tilbake og har skjedd i generasjoner.

Carol Warren sier at det aldri har skjedd voldtekt på øya.

- Jeg var en av dem. Jeg hadde sex da jeg var 12, jeg visste hva jeg gjorde og jeg ble ikke tvunget, sier hun.

Britiske myndigheter har sendt dommere, advokater og annet personell til rettssaken. Befolkningstallet på øya er doblet i de seks ukene saken er ventet å vare.

IDYLL:</B> Søkelyset rettes mot innbyggerne på øya Pitcairn de neste ukene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling