Forsvarer sex med ungjenter

Etterkommerne etter mytteristene fra Bounty.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste etterkommerne etter de verdenskjente mytteristene bor på stillehavsøya Pitcairn. Forfedrene deres begikk mytteri om bord på båten 'Bounty' i 1790. Ledet av Fletcher Christian gjorde mannskapet på det britiske skipet opprør og satte kaptein William Bligh og 18 av mennene hans i en åpen båt og overtok selv styringa av skuta. Bligh og mannskapet drev 4000 mil før de kom til Timor og endelig kunne gå i land. Mytteristene gikk derimot i land på den ødeliggende øya og dannet et eget samfunn.

I dag er Pitcairn en britisk utpost som i stor grad har fått styre seg selv uten innblanding utenfra. Det finnes verken flyplass, lege eller supermarked på øya, som ligger to dagers båtreise fra Tahiti. Mytteristenes barn har utviklet et eget samfunn med egne normer og regler som ofte avviker sterkt fra andre vestlige samfunn.

Det bor 47 innbyggere på Pitcairn. Nå havner de i verdens søkelys: Av de 47 innbyggerne er syv menn tiltalt for nesten hundre tilfeller av alvorlig sex-misbruk av unge jenter. Blant de alvorligste anklagene er voldtekt av jenter under den seksuelle lavalder. Seks menn som ikke lenger bor på øya, ønskes utlevert i samme sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer