LEI SEG: Fra talerstolen under Venstres landsstyremøte uttalte Trine Skei Grande at hun var lei seg. Her forklarer hun hvorfor. Video: Steinar Solås Suvatne / Dagbladet Vis mer

Forsvarer «sinte, gamle gubber» som refser Trine

Venstre-konflikten fortsetter. Abid Raja gikk i dag ut mot Oslo Venstre og tok kritikerne i forsvar. På første rad satt Trine Skei Grande.

- Jeg har lyst til å si at dere ikke er sinte, gamle gubber.

Fra talerstolen tar Venstre-topp Abid Raja kritikerne av Trine Skei Grande i forsvar under Venstres landsstyremøte i dag.

Venstre-leder Trine Skei Grande ble heftig kritisert av to Venstre-profiler fra nord på torsdag, som mente hun hadde mistet grepet og at Venstre var i ferd med å glemme distriktene.

Hallstein Bjercke, Venstre-topp i Oslo, var blant dem som gikk til angrep på Skei Grandes kritikere.

- Dette er to sinte, gamle menn som mener Venstre får til for mye i Oslo. Det er et temmelig slapt distriktsopprør, må jeg si, fortalte han Dagbladet.

- Våre gamle gubber

Raja er lite imponert over responsen kritikerne fikk fra Oslo Venstre.

- Jeg vil gjerne si til dem som tok ordet på torsdag: Dere er våre Venstre-gubber. Og det får meg til å tenke på noe jeg ble fortalt en tid tilbake, nemlig at i distriktene blør vi like fort som dere i byene. Dere fortjener tjenester like nær dere som vi har her i Oslo-gryta. Det må vi i Venstre alltid huske på, sier Raja.

Raja varsler at han nå vil legge ut på en omfattende distriktsturné for å tette båndene mellom by og land.

- For å lytte og lære, for å se hvorfor vi lykkes i distriktene, men også for å stake ut en ny kurs, sier Raja.

Støttet Trine

Han brukte også talerstolen på å avlyse en avtale med Oslo Venstre, lokallaget til Hallstein Bjercke. Raja vil heller dra til Senja for å lytte til bekymringene der.

Samtidig avviste Raja, som har stått i flere tøffe konflikter med Skei Grande den siste tida, at Venstre behøver en ny leder.

- Denne jobben starter ikke med noen alternativ leder. Vi skal gjøre denne jobben sammen med Trine. Sammen med Trine skal vi stå og juble på valgnatten: Ja, vi klarte det igjen, sier Raja.

I intervju med Dagbladet torsdag sa Skei Grande at hun har et «okay» forhold til Raja.

Trist Trine

Fra talerstolen i dag, like før Raja støttet kritikerne hennes, var det en kampklar Trine Skei Grande som talte til sine egne. Hun understreket likevel at de siste dagene hadde vært krevende.

- De siste dagene har vært vanskelige. Det gjør meg trist - og lei meg, på vegne av partiet, sier Grande.

- Jeg skal innrømme at jeg tenker «farken heller»! Det her skal ikke noen få lov til å rote til. Dette skal vi klare å snu, og jeg er helt sikker på at vi skal klare det, legger hun til, til applaus fra salen.

- MÅ TÅLE KJEFT: Partileder Trine Skei Grande snakker ut om kritikken. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Lov å si

Trine Skei Grande fortalte Dagbladet at hun ikke har noen problemer med at hennes egne sier hun har «mista fotfestet» og kritiserer henne gjennom media.

- Venstre blir aldri et så strømlinjeformet parti at alle tillitsvalgte i partiet synes partilederen er kul. Det må jeg selvsagt akseptere, sier Skei Grande når Dagbladet møter henne torsdag.

- Så det er lov å si at du har mista fotfestet?

- Ja. Det skal være lov å si. Vi er et liberalt parti, vi må ha litt takhøyde i Venstre. Man kan ikke være sjef og ikke tåle å få kjeft. Det skal jeg klare, sier kulturministeren.