Joe Biden

Forsvarer sønnen: - Skittent spill

USAs påtroppende president, Joe Biden, tar bladet fra munnen i et nytt intervju og forvarer sønnen Hunter.

NÆRT FORHOLD: USAs påtroppende president, Joe Biden, forsvarer sønnen Hunter (t.v.) i et nytt intervju. Foto: REUTERS/Carlos Barria/File Photo
NÆRT FORHOLD: USAs påtroppende president, Joe Biden, forsvarer sønnen Hunter (t.v.) i et nytt intervju. Foto: REUTERS/Carlos Barria/File Photo Vis mer
Publisert
Annonse

NEW YORK (Dagbladet): USAs avtroppende president, Donald Trump, og andre republikanere har kommet med voldsomme anklager om korrupsjon og skatteunndragelser mot Hunter Biden (50), sønnen til demokratenes påtroppende president, Joe Biden.

I forrige uke opplyste Hunter Biden selv at at han nettopp hadde fått vite at han har vært under en federal etterforskning for skatteforhold siden 2018.

- Vi har stor tillit til sønnen vår. Jeg er ikke bekymret for anklagene som er kommet mot ham. Det pleide å gå innpå meg. Jeg synes det er litt skittent spill, men det er som det er. Han er en voksen mann. Han er den smarteste mannen jeg kjenner intellektuelt sett. Og så lenge han har det bra, har vi det bra, sier Biden i et intervju med talkshowverten Stephen Colbert på CBS torsdag.

- Som en far forstår jeg det, og jeg beundrer det. Men i jobben som president, kan du samarbeide med folk som bruker dette som et angrep på deg når det er et veldig personlig angrep og det handler om familie? spør Colbert.

- Dersom det er til gode for landet, så ja. Jeg mener virkelig det, sier Biden.

TORDNER: - Det er ikke funnet noe bevis på at valgresultatene ikke er gyldige, sier en forkjølet Joe Biden fra talerstolen i Delaware. Video: AP / NTB Vis mer

- Lovlig og passende

Det var onsdag i forrige uke at Hunter Biden selv fortalte at han var under etterforskning.

- I går fant jeg for første gang ut at statsadvokatkontoret i Delaware etterforsker skatteforholdene mine. Jeg tar dette svært alvorlig, men jeg er sikker på at en profesjonell og objektiv gjennomgang vil vise at jeg har håndtert mine skattesaker lovlig og passende, blant annet ved hjelp av profesjonelle revisorer, sier Hunter i uttalelsen.

Etterforskningen ledes av delstaten Delawares statsadvokatkontor, opplyser Hunter Biden.

Joe Biden har måttet tåle mye oppmerksomhet om sønnen Hunter og hans godt betalte styreverv i det ukrainske gasselskapet Burisma mens han selv var visepresident. Trump har gang på gang brukt historien til å tegne et bilde av Biden som korrupt, uten at han har klart å legge fram solid dokumentasjon for anklagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer