Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Forsvarer til Jensen: - Har du etterforsket deg selv?

Eirik Jensen drev etterforskning mot nettverket bak Cappelens innførsel i 1998.

SPURT UT AV FORSVARER: Arild Holden, som er hvisker i Eirik Jensens øre, spurte torsdag ut eks-politimannen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPURT UT AV FORSVARER: Arild Holden, som er hvisker i Eirik Jensens øre, spurte torsdag ut eks-politimannen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag avsluttet Spesialenheten sin utspørring av eks-politimannen Eirik Jensen, og Jensens forsvarer, Arild Holden, begynte sin utspørring.

Tonen fra Jensen ble fort en annen. Han er mer på og husker mer. Han svarer utdypende på spørsmålene om det var praktisk mulig for han å kunne varsle Gjermund Cappelen om tollaksjoner på grensa.

- Visste du om tollspaning? spør Holden.

- Nei, svarer Jensen kontant.

- Det er allmenn kjent at Tollvesenet opererer og gjør ting selv. De har egne aksjoner og etterretningsnettverk. De har et eget lukket datasystem som ingen politifolk får tilgang på. De legger informasjon fra politiet inn i systemet, forklarer Jensen.

Hotell Bastion-saken

Ifølge tiltalen mot Gjermund Cappelen skal han den 1. april 1998 ha innført 82 kilo hasj fra Danmark til Norge. Den ble avdekket ved tollkontroll på Svinesund, men beslaglagt av politiet i Oslo ved Hotell Bastion etter en såkalt kontrollert leveranse, hvor politiet ligger på hjulene til kureren.

Dette tiltalepunktet, selv om det ikke gjelder Jensen, ønsker Holden å belyse. I saken ble kureren tatt, men mottakeren - som ifølge tiltalen var Cappelen - møtte ikke opp ved Hotell Bastion.

- Den aksjonen her, vet du noe om den? spør Holden.

- Nei, jeg visste ikke noe om den i det hele tatt, svarer Jensen.

- Begrunnelsen for at jeg ikke vet er at slike operasjoner starter hos PTO-kontoret i lukka prosjekt. Ingen andre har adgang til disse. Hvis jeg hadde gjort forsøk på å hente ut informasjon om dette prosjektet, hadde jeg ligget igjen i datasystemene som en som hadde snust, sier Jensen.

- Har du etterforsket deg selv?

Holden sier deretter at navnet på kureren i saken er funnet på Jensens PC. Holden spør Jensen om det er riktig at Jensen har etterforsket denne kureren og apparatet bak ham, samme mann som skulle levere hasj til Cappelen.

- Har du bedrevet etterforskning mot apparatet som sto bak den kureren?

- Ja.

- Har du drevet etterforskning mot ham samme år som kureren kom til Oslo?

- Ja.

- Men du er jo pratet inn i denne saken som en varsler? Du er anklaget for være med på mottakersida her? Hva har du å si til det?

- Jeg framstilles jo som en litt underlig person. Men så underlig har jeg ikke vært. Det strider mot all sunn fornuft. Det ville vært et selvmord i så fall, sier Jensen.

- Har du da etterforsket deg selv?S

- Nei, jeg har ikke det, sier Jensen og smiler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling