Forsvarer utskjelt ruspolitikk: - Trist

Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Ivar Prestbakmo, har sett seg lei kritikken av partiets rusvedtak. - Det har vært et klima hvor synet på alvorligheten av rusmiddelbruk senkes, sier han til Dagbladet.

OMSTRIDT VEDTAK: Under landsmøtet forrige helg gjorde Sp et rusvedtak som har skapt sterke reaksjoner hos opposisjonen. Nå svarer Sp. Her fra partiets sentralstyremøte. Foto: Heiko Junge / NTB
OMSTRIDT VEDTAK: Under landsmøtet forrige helg gjorde Sp et rusvedtak som har skapt sterke reaksjoner hos opposisjonen. Nå svarer Sp. Her fra partiets sentralstyremøte. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet) - Jeg synes det er trist at Høyre velger å kritisere oss ved å skyve tunge rusmisbrukere framfor seg.

Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Ivar Prestbakmo, har sett seg lei av kritikken mot rusvedtaket på forrige helgs landsmøte. Her vedtok Sp at politiet bør få tilbake tvangsmidler i saker med mistanke om mindre mengder narkotika.

Både Høyre og SV har gått sterkt ut mot partiets ruspolitikk med ord som «kunnskapsløst», «fordomsfullt» og «inhumant».

Den karakteristikken vil ikke Sp ha noe av.

Viser til politiet

- Vi er alle enige om at tunge rusmisbrukere trenger helsehjelp, så det er et «tjuvtriks» fra opposisjonen, som vi sier der jeg kommer fra, sier Prestbakmo.

Han understreker at regjeringens egen forebygging- og behandlingsreform kommer innen et års tid.

- Men vi kan ikke samtidig sette oss i en situasjon der vi overser at avkriminalisering av narkotika og en redusert mulighet for politi og andre i å involvere seg, senker terskelen for å prøve narkotika.

Prestbakmo sier nettopp det er tilbakemeldingen fra både politi og foreldre, og at man ved å senke terskelen for å prøve narkotika rekrutterer potensielt flere til å bli tunge misbrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer