Forsvarer vold mot biltyv

Politiet mener de måtte slå Stanley Miller (36). Se video og døm selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En politimann fra Los Angeles ble filmet mens han gjentatte ganger slo en tung lommelykt mot den 36 år gamle svarte biltyven Stanley Miller. Før slagene falt, hadde Miller prøvd å kjøre fra politiet. Til slutt løp han ut av bilen og prøvde å stikke av. Men etter kort tid satte han seg ned på knærne og overga seg.

På videoen kan du se at en politimann kaster seg over den berusede biltyven, og få sekunder seinere ligger Miller på bakken med to politimenn over seg.

Den tredje politimannen som kommer til, ser ut til å sparke etter Millers hode. Så tar politimannen fram en stor lommelykt, og slår Miller elleve ganger mot hodet og overkroppen.

Rodney King

Biljakten begynte klokka fem lokal tid i går i Compton ved Los Angeles. To politimenn er allerede suspendert, mens Miller måtte ha legehjelp etter episoden. Han var ikke hardt skadd, men det spiller liten rolle for mange av innbyggerne i Los Angeles.

Borgerrettsforkjemper Najee Ali sammenliknet episoden med Rodney King-saken i 1992, der fire politimenn ble frikjent for vold.

Under uroen som startet 29. april 1992 ble 53 mennesker drept, over 1400 skadet og verdier for en milliard dollar gikk tapt.

- Nå er det i gang igjen. Dette er Rodney King-saken på nytt. Dette må stoppe, sa Ali på en pressekonferanse.

Motsatte seg pågripelse

- Vi ser at en ubevæpnet mann som ser ut til å ha overgitt seg blir banket opp. Jeg er sjokkert og rasende. Vi krever at denne saken kommer opp for retten.

Politiet sier de skal etterforske saken, og ni politifolk avhøres om hva som skjedde. Men samtidig forsvarer de oppførselen til betjentene som arresterte Miller. Politiet sier at Miller løp fra åstedet, og etter en kort jakt til fots, måtte han takles.

Ifølge politiet motsatte han seg arrestasjon, da han skulle få på seg håndjern.

  • Se hele videoen hos ABC og CNN (Video til høyre på sida).

Kilder: Reuters, CNN, New York Post, NBC4)