Forsvarere sterkt kritisk til politihasj i Betew-saken

To av forsvarerne i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew.

KRITISK: Advokat Marius Dietrichson er kritisk til politiets framgangsmåte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITISK: Advokat Marius Dietrichson er kritisk til politiets framgangsmåte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Advokat Vidar Lind Iversen, som forsvarer en av de to brødrene i saken, mener politiet i Oslo skapte kriminalitet, mens Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson, kaller politiets metodebruk «grensesprengende», skriver VG.

- Det er i seg selv grensesprengende at politiet gjør en straffbar handling bare for å få innpass i et miljø, sier Dietrichson.

Han mener politiets metode muligens kan forsvares rettslig dersom de på et tidspunkt selv tar hånd om narkotikaen, slik at det ikke gjør noen skade.

- Men de gjør ikke det. De gir narkotikaen fra seg til et kriminelt miljø som antakelig selger dette videre til ulike brukere og underselgere. Metodebruken er uetisk, og forholdet er kanskje straffbart, sier Dietrichson. Lørdag ble det klart at Spesialenheten skal etterforske saken.

Iversen mener politiet ikke skulle ha satt hans klient i en posisjon hvor han begynte å forhøre seg om muligheter til å skaffe narkotika i Amsterdam.

- Selv om politiet ikke har vært med hele veien, er det de som har startet prosessen og senere gjennomførte den. Politiet skaper kriminalitet, mener Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer