KRITISK: Advokat Marius Dietrichson er kritisk til politiets framgangsmåte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITISK: Advokat Marius Dietrichson er kritisk til politiets framgangsmåte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Forsvarere sterkt kritisk til politihasj i Betew-saken

To av forsvarerne i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Vidar Lind Iversen, som forsvarer en av de to brødrene i saken, mener politiet i Oslo skapte kriminalitet, mens Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson, kaller politiets metodebruk «grensesprengende», skriver VG.

- Det er i seg selv grensesprengende at politiet gjør en straffbar handling bare for å få innpass i et miljø, sier Dietrichson.

Han mener politiets metode muligens kan forsvares rettslig dersom de på et tidspunkt selv tar hånd om narkotikaen, slik at det ikke gjør noen skade.

- Men de gjør ikke det. De gir narkotikaen fra seg til et kriminelt miljø som antakelig selger dette videre til ulike brukere og underselgere. Metodebruken er uetisk, og forholdet er kanskje straffbart, sier Dietrichson. Lørdag ble det klart at Spesialenheten skal etterforske saken.

Iversen mener politiet ikke skulle ha satt hans klient i en posisjon hvor han begynte å forhøre seg om muligheter til å skaffe narkotika i Amsterdam.

- Selv om politiet ikke har vært med hele veien, er det de som har startet prosessen og senere gjennomførte den. Politiet skaper kriminalitet, mener Iversen.

(NTB)