Forsvareren: - Hun er nærmest i sjokk og er vantro over det som er skjedd

51-årig kvinne siktet for å ha drept og brent opp ektemannen. Paret lå i konflikt om barnefordeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun er nærmest i sjokk og er vantro over det som er skjedd. Hun er langt nede og tar det tungt, sier advokat Bent Luther til Dagbladet.

Luther ble i dag oppnevnt som forsvarer for den 51-årige kvinnen som er siktet for å ha drept sin ektemann og satt fyr på sin egen bil med ham inni. Kvinnen satt i går og utover natta i lange avhør uten advokat, og Luther har først i dag møtt sin klient.

- Hun har ikke innrømmet noen skyld i saken, sier advokaten.

På vei mot skilsmisse Den siktede kvinnen bodde sammen med sin 57-årige ektemann på Tranby utenfor Drammen, sammen med sine tre mindreårige barn. Men ekteskapet var på vei mot slutten.

- Samlivet var under avvikling, og det har vært konflikt om barnefordelingen, opplyser Luther.

Barna er nå tatt hånd om av familie. Den siktede moren vil bli framstilt for fengsling lørdag, ifølge politiet.

Motivet ukjent 51-åringens BMW ble i går morges funnet ulmende på en parkeringsplass ved Kraft-området på Tranby. Liket inni var sterkt forbrent, og ble sendt til obduksjon; den foreløpige rapporten derfra er levert i dag.

Politiet vil ikke si noe om motivet for drapet. Det er også uklart hvorvidt den avdøde 57-åringen, som hadde en høy stilling i næringslivet, var død før bilen ble påtent.

- Etterforskningen pågår for fullt, med videre tekniske undersøkelser av bilen, parets hus, vitneavhør folk i deres omgangskrets og nærområde, samt rundspørring, opplyser Ingunn Hodne, politiadvokat ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Lier lensmannskontor har ansvaret for etterforskningen. De får teknisk bistand av Kripos.

Ønsker tips Politiet ønsker tips i saken. Folk som har sett

1) en mørkeblå BMW 320 I kabriolet i perioden fra mandag 25. mars kl. 15 til onsdag 27. mars klokka 10, og

2) biler i området Joseph Kellers vei og funnstedet ved Kraft på Tranby, fra midnatt onsdag og fram til klokka 10 onsdag morgen,

oppfordres til å ringe Søndre Buskerud politidistrikt på nummer 99 21 20 22.

Etterforskerne ønsker også kontakt med personer som har beveget seg i området langs gangveiene, samt gående eller kjørende i øvre del av Tranby i nevnte tidsrom.