Donald Trump

Forsvareren avslører planen

Bruce Castor er den ferske forsvareren til tidligere president Donald Trump i den kommende riksrettssaken. Nå gir han en pekepinn om hva slags strategi de vil bruke.

VIL SLÅ TILBAKE: USAs tidligere president, Donald Trump, er tiltalt i en riksrettssak for andre gang. Foto: dAP Photo/Pablo Martinez Monsivais
VIL SLÅ TILBAKE: USAs tidligere president, Donald Trump, er tiltalt i en riksrettssak for andre gang. Foto: dAP Photo/Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Publisert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Riksrettssaken mot tidligere president Donald Trump nærmer seg med stormskritt. 9. februar skal behandlingen av saken starte i Senatet.

Den ledende advokaten i teamet, Bruce Castor, har gitt hint om at han vil svare med samme mynt og bruke demokratenes egne ord i sine argumenter under saken neste uke, skriver Politico. Han vil forsvare Trump sammen med David Schoen.

Rystende bilder

Det er ventet at demokratene skal legge fram omfattende videomateriale fra de voldsomme opptøyene på Capitol Hill 6. januar.

Minst fem personer - deriblant en politibetjent - mistet livet. Mange av Trump-tilhengerne la ut rystende videoer i sosiale medier mens angrepet pågikk. I kjølvannet er 135 personer arrestert, og det er tatt ut 150 føderale siktelser.

I riksrettssaken planlegger demokratene å få folk til å huske hvor dramatisk denne dagen var i amerikansk historie. Selv om det fortsatt er usannsynlig at Trump faktisk blir dømt - noe som krever at 17 republikanske senatorer stemmer med demokratene - frykter allierte at Trump at saken likevel at den kan bli et pr-mareritt for ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer