Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvareren mener Breivik er sinnssyk

- Han tror han er i en krig, sier Geir Lippestad.

 Terrorsiktede Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier at klienten er sinnssyk. .
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Terrorsiktede Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier at klienten er sinnssyk. . Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hele saken indikerer at han er sinnssyk, sier forsvarer Geir Lippestad under en pressekonferanse om terrorsiktede Anders Behring Breivik, melder NTB.

Lippestad sier klienten, som har tilstått bombeangrepet mot Regjeringskvartalet og massakren på Utøya, anser seg selv som en «kriger».

- Han ser på seg selv som en kriger, og er stolt over å ha startet en krig som andre vil fortsette, sier Lippestad.

- Han tror han er i en krig, og at når du er i krig, kan du gjøre ting som dette. Han mener at resten av verden ikke forstår hans syn, men at det vil den gjøre om 60 år, sier Lippestad.

- Er i ei boble Han mener at resten av verden ikke forstår hans syn, men at det vil den gjøre om 60 år, sier Lippestad i et intervju med internasjonal presse. Han sier det er vanskelig å beskrive Breivik.

- Han er ikke som noen av oss. Han er i en boble. Det finnes to celler i Norge og flere utenlands, har Anders Behring Breivik fortalt forsvareren, men ikke villet si noe om de andre to cellene, annet enn at de kan planlegge angrep, skriver NTB.

Politadvokat Christian Hatlo sa i går at rettspsykiatere måtte vurdere om Breivik er strafferettslig tilregnelig eller ikke.

- Nærmest intelligent Hatlo sa også at den terrorsiktede 32-åringen på noen områder «nærmest virker intelligent».

- En del av ham virker litt intelligent, men handlingene hans er åpenbart ikke det, sa Hatlo til Dagbladet.

Breivik har sagt i avhør at han belager seg på å sone resten av livet i fengsel.

Breivik har erkjent å stå bak de to angrepene som totalt tok minst 76 liv sist fredag. Åtte ble drept av bilbomben i Regjeringskvartalet; 68 ble drept i massakren på AUFs sommerleir på Utøya.

Forsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik, Geir Lippestad, hele saken indikerer at klienten er sinnssyk.Foto: Uffe Frandsen / Dagbladet
Forsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik, Geir Lippestad, hele saken indikerer at klienten er sinnssyk.Foto: Uffe Frandsen / Dagbladet Vis mer