Forsvareren mener dette er geiteblod

André Kibambe fnyser av blodbildebeviset mot de drapstiltalte nordmennene.

- DETTE VILLE ALDRI EN DRAPSMANN HA GJORT: Nordmennenes forsvarer, André Kibambe, mener dette bildet ikke betyr noen verdens ting. Han hevder Moland vasker geiteblod og at han aldri ville posert på denne måten dersom han hadde drept et menneske. Foto: Privat
- DETTE VILLE ALDRI EN DRAPSMANN HA GJORT: Nordmennenes forsvarer, André Kibambe, mener dette bildet ikke betyr noen verdens ting. Han hevder Moland vasker geiteblod og at han aldri ville posert på denne måten dersom han hadde drept et menneske. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KISANGANI (Dagbladet): André Kibambe, som forsvarer draps- og spionasjetiltalte Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27), mener aktoratets bevisbyrde er skremmende svak.

Han har utarbeidet en klar plan for å rive bevisbyrden i stykker.

— Bildet av Moland som vasker blod ut av bilen betyr ingen verdens ting. Det er geiteblod, ikke menneskeblod. Og en drapsmann ville aldri posert på denne måten, mener advokaten.

— Her mener jo aktoratet at drapsmannen selv konstruerer bevis mot seg selv, ved å posere slik på åstedet.

Ikke obdusertLiket er heller ikke obdusert, ifølge forsvareren. Det er kun blitt utført en vanlig medisinsk sjekk, men ingen fullstendig obduksjon med hensikt å avdekke reell dødsårsak.

— Hadde aktoratet fått liket obdusert, ville de sett at våpenet som er funnet i jungelen ikke er drapsvåpenet. Kulehullene passer ikke. Alle kan finne ut dette gjennom et enkelt Google-søk, mener Kibambe.

— Skuddet er avfyrt på kloss hold. Hadde våpenet i jungelen vært drapsvåpenet, ville hodet ha eksplodert.

Han har tidligere argumentert sterkt for at de to vitnene i saken, Gina Kepo og Kasimu Aradjabo, skal fjernes. De to føres som vitner av aktoratet, men krever også millionerstatning som sivil part.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer