Philip Manshaus:

Forsvareren refser politiet

Terrorsiktede Philip Manshaus (22) har uttrykt at det er tungt å sitte fengslet med strenge restriksjoner. Nå refser forsvarer Unni Fries politiet.

Refs: Philip Manshaus' forsvarer, Unni Fries, refser politiet etter mandagens fengslingsmøte. Retten ga politiet medhold. Video: Per Ervland, Frode Andresen og Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag ble terror- og drapssiktede Philip Manshaus (22) fengslet i fire nye uker med brev-, besøks- og medieforbud for hele perioden. I to av ukene undergis han også full isolasjon.

I avhør har Manshaus erkjent de faktiske forhold. 10. august drepte han stesøstera Johanne Ihle-Hansen (17) i familiens bolig i Bærum, før han gikk til angrep på al-Noor-moskeen. Politiet mener på bakgrunn av siktedes forklaring at drapet var rasistisk motivert.

Siktede nekter straffskyld, og mener å ha handlet i nødverge.

Ved fengslingsperiodens utgang vil Manshaus ha sittet fengslet i ti uker uten mulighet til å ha kontakt med andre innsatte. Han vil også ha sittet tolv uker uten mulighet til å ha kontakt med sine nærmeste, se tv eller lese aviser.

Han har heller ikke hatt mulighet til å lese dokumenter fra etterforskningen.

- Har det tungt

Selv ønsker han ikke å sitte i fengsel, og har begjært seg løslatt.

- Det vil påvirke ethvert menneske å sitte isolert. Det er en veldig tung situasjon å være i. Særlig fordi han også er underlagt brev-, besøks- og medieforbud, sier forsvarer Unni Fries til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer