Forsvareren tiltalt

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot advokat Ellen Haugsrud etter at en polititjenestemann anmeldte henne for å motarbeide etterforskningen i smykkesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konfliktene i den omtalte smykkesaken vil ingen ende ta. Nå har statsadvokat Kristian Nicolaisen tatt ut tiltale mot forsvareren til Marit Christensens fraseparerte ektemann, Elfad Badirkhanov. Ellen Haugsrud ble informert om tiltalen lørdag.

Politiet mener Haugsrud, som er tidligere sjef for retts- og påtaleseksjonen ved Oslo politikammer, har holdt tilbake opplysninger om at det mest verdifulle smykket i saken var pantsatt, og at dette skjedde i forbindelse med et fengslingsmøte.

Staff raser

Ellen Haugsrud vil ikke kommentere tiltalen overfor Dagbladet. Men Haugsruds forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, raser mot politiet og påtalemyndigheten.

- Dette har vært et spektakulært, frenetisk slagsmål siden saken begynte. Dette er ekstremt spesielt. Jeg oppfatter dette som sluttetappen i politiets - og spesielt politiadvokat Anne Maria Haarrs - kamp mot Haugsrud, Badirkhanov og for den saks skyld, Marit Christensen, sier Staff.

Høyesterettsadvokaten vil nå gå videre med saken.

- Jeg er forbauset over at statsadvokaten velger å ta ut tiltale mot forsvareren i saken. Jeg ber nå Riksadvokaten gripe inn. Ut fra sakens dokumenter kan jeg ikke se at det er grunnlag for en tiltale, fortsetter Staff.

Dømt i byretten

Elfad Badirkhanov, Moskva-Marits fraseparerte ektemann, ble i Oslo byrett dømt til fengsel i to år og seks måneder for bedrageri, underslag og grove underslag i den såkalte smykkesaken. Marit Christensen er siktet i en del av sakskomplekset. Ifølge Tor Erling Staff er det ikke den siste tida kommet fram noen nye momenter i saken mot NRK-kjendisen.

NY SMYKKESAK: Politiet mener at advokat Ellen Haugsrud, forsvarer for Moskva-Marits fraseparerte ektemann Elfad Badirkhanov, har holdt tilbake opplysninger om at det mest verdifulle smykket i saken var pantsatt.