Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvareren: Vil ha klienten innlagt

Mener 48-åringen er psykisk syk.

ADVOKAT: Erik Lea forsvarer mannen som er siktet for øksedrap i Haugesund. Video: Ralf Lofstad og Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): Erik Lea, forsvareren til 48-åringen som er siktet etter drapet på en kvinne i Haugesund i går, mener klienten er psykisk syk.

- Han samtykker til fengsling, under forutsetningen at han blir overført til en psykiatrisk institusjon, sier Lea til Dagbladet.

Innlagt tidligere

Den drapssiktede mannen er i dag avhørt - men ifølge Lea kan ikke det han sa, legges til grunn under det varslede fengslingsmøtet i morgen.

- Han sa ingenting av relevans for saken, sier den erfarne forsvareren.

PÅGRIPES: Her pågripes den 48-årige mannen på Vår Frelsers gravlund i går. Foto: Tipser
PÅGRIPES: Her pågripes den 48-årige mannen på Vår Frelsers gravlund i går. Foto: Tipser Vis mer

Lea opplyser at klienten tidligere har vært innlagt på psykiatrisk sykehus flere ganger.

- Jeg har aldri sett ham så dårlig som nå, understreker han.

Funnet på kirkegård

Det var i går ettermiddag mannen ble funnet på Vår Frelsers gravlund i Haugesund sentrum, ved siden av en kritisk skadd kvinne i 60-åra. Hun døde seinere på sykehus.

Ei øks ble funnet på åstedet, men politiet har ikke bekreftet at dette er drapsvåpenet.

Lea opplyser at han flere ganger tidligere har representert den drapssiktede mannen, som har et langt rulleblad med alvorlige forbrytelser, ifølge Haugesunds Avis. Blant annet ble han i 1998 skutt i magen av politiet, etter å ha truet tjenestemennene med ei hagle.

- Han tilhører et etablert rusmiljø i byen, opplyser advokaten.

Observasjon

Klienten sitter nå i politiarresten, men Lea forteller at han har begjært 48-åringen overført til sykehus og til judisiell observasjon av to sakkyndige som allerede er oppnevnt.

- De skal avgjøre om han er strafferettslig utilregnelig. Skjer det, skal han i tvungent psykisk helsevern og ikke i fengsel, sier forsvareren.

Den drepte kvinnen i 60-åra var ikke bosatt i Haugesund, men på besøk, opplyser de pårørendes bistandsadvokat Benedicte Storhaug.

- De etterlatte er i dyp sorg. Det som har skjedd, er en meningsløs tragedie, og skjedde uten noen form for forvarsel. De etterlatte er takknemlige for den oppfølging de har fått fra politiet så langt, og ber om ro for øvrig, sier Storhaug til Dagbladet.

Folk som bor ved kirkegården, er rystet over det som har skjedd i nærmiljøet.

- Helt forferdelig, sier en en eldre kvinne til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!