Forsvarerne:- Frode Berg var på oppdrag for E-tjenesten

Frode Berg innrømmer at han var i Moskva for den norske E-tjenesten, forteller forsvarerne til Dagbladet. Norske myndigheter er fremdeles tause.

- SINT: Frode Bergs advokat, Ilja Novikov, sier til Dagbladet at Berg er sint. Video: Henning Lillegård / Reporter: Eiliv Frich Flydal Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRAHA/KIRKENES/OSLO (Dagbladet): Til sine advokater har Frode Berg (62) fortalt at han flere ganger reiste på oppdrag til Russland på vegne av den norske Etterretningstjenesten.

- Frode Berg har tvilt lenge på hvordan han skulle håndtere situasjonen, blant annet fordi han har følt lojalitet til norske myndigheter, og håpet at de ville stille opp for ham. Berg ønsker nå at hans versjon av saken blir kjent, sier hans norske advokat Brynjulf Risnes til Dagbladet.

Frode Berg har siden han ble pågrepet sittet i varetekt i det beryktede Lefortovo-fengselet i Moskva.

Bergs advokater beskriver russisk politis sak mot Berg som «sterk». Men de understreker at saken har flere sider, som bør gi Berg en mild straff i det russiske rettsvesenet.

Møttes i park

Dagbladet møtte Frode Bergs to forsvarere i den tsjekkiske hovedstaden Praha. Under et strengt sikkerhetsregime, der alle sensitive samtaler foregikk utendørs, og uten mobiltelefoner eller annet utstyr som kan avlyttes. Slik forberedte forsvarerne seg på rettssaken mot den spionsiktede nordmannen.

Dersom etterforskningen ikke trekker ut i tid, kan den starte allerede til høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer