Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarerne:- Retten tar feil, bevisene er svekket

Advokat Aase Sigmond medgir at politiets bevis i Sigrid-saken er styrket. Men hevder det ikke gjelder 64-åringen.

 - IKKE STYRKET:  Advokatene Heidi Ysen (t.v) og Aase Karine Sigmond  mener bevisene mot 64-åringen er svekket. - Vi er uenige med dommeren, og mener det ikke er bevis mot vår klient, sier Sigmond.
- IKKE STYRKET: Advokatene Heidi Ysen (t.v) og Aase Karine Sigmond mener bevisene mot 64-åringen er svekket. - Vi er uenige med dommeren, og mener det ikke er bevis mot vår klient, sier Sigmond. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tingrettsdommer Hanne Signe Nymoen slår fast at mistanken mot de to mennene som er siktet i Sigrid-saken er styrket. Dommeren er enig med politiet.

Advokatene Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen som forsvarer 64-åringen fra Vestby er uenig med dommeren.

- Retten mener mistanken i sakskomplekset er styrket. Det er vi enig i. Men det gjelder ikke for vår klient. Etter vår oppfatning er det ikke kommet fram nye opplysninger som styrker mistanken mot ham. Snarere tvert imot sier Aase Karine Sigmond.

- Vi har vurdert politiets dokumenter og er enig med politiet og retten i at mistankene er styrket mot den andre siktede, sier Sigmond. Hun ønsker ikke å si noe, siden politidokumentene er klausulert.

- Ikke svekket mistanke
Advokat John Christian Elden vil heller ikke kommentere de nye bevisene.

- Jeg finner ikke grunn til å kommentere deres oppfatning, men forholder meg til min egen klient. Vi har akseptert at de første to ukene ikke har svekket mistanken. Vår klient vil forklare seg videre for å opplyse saken, sier advokat John Christian Elden som forsvarer 37-åringen fra Ålesund sammen med advokat Karen Forbrigd.
Isolert
Oslo tingrett bestemte i går at den 64 år gamle bilinteresserte mannen, som er siktet i Sigrid-drapet, kan holdes i fullstendig isolasjon de to neste ukene.

Oslo tingrett mener mistanken mot 64-åringen ikke er like sterk som mot den medsiktede 37-åringen, men at det er nok til at han bør sitte varetektsfengslet. 37-åringen samtykket til videre isolasjon. Begge nekter straffskyld.

- Famler i blinde
Politiet mener det samlede bevisbildet mot begge de siktede er styrket, to og en halv uke etter pågripelsene, og fikk i går uttelling for sin begjæring i retten. 64-åringens forsvarere, Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen, er uenig og mener mistanken er svekket.

- Vi oppfatter at politiet famler litt i blinde. Det er ikke galt å si det. Det er ikke noen ytterligere mistanke mot vår klient i forhold til siktelsen, sa Ysen etter fengslingsmøtet i går.

Advokatene fortalte at 64-åringen ble svært overrasket over å se det store presseoppbudet da arrestforvarerne ledet han inn i rettssal 227.

- Han tenkte «hva er det som skjer?» Han ble veldig paff, siden han sitter i isolasjon og ikke vet noe om hvilken oppmerksomhet saken og hans person har fått, sa Sigmond.

Ferske spor
- Det foreligger fremdeles ikke noen endelig obduksjonsrapport som kan si noe sikkert om dødsårsaken, men teorien om at Sigrid ble utsatt for en bilulykke synes i alle fall ikke å være styrket, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Retten slår også fast at Sigrid kan ha blitt drept noe tid etter at hun ble borte.

- Forsvinningstidspunktet er ikke nødvendigvis identisk med drapstidspunktet, slik at spørsmålet om alibi ikke kan sees å ha så stor betydning for mistankespørsmålet knyttet til drapssiktelsen, skriver dommeren om 64-åringen.

Politiet har ennå ingen bestemt formening om hvor 64-åringen var da Sigrid forsvant. Overfor Dagbladet sier politiadvokat Cecilie Gulnes at han kan ha noe med drapet å gjøre, selv om han nødvendigvis ikke var på Østensjø da Sigrid forsvant.

- Vi skal være forsiktige med å låse oss fast til forsvinningstidspunktet, sier Gulnes.

- Vi mener det samlede bevisbildet mot begge de siktede er styrket. Det er ennå tidlig i etterforskningen, alle sider av saken skal etterforskes, også det som kan sjekke de siktede ut av saken, sier Gulnes.

Anker
Mens 37-åringen godtok å bli varetektsfengslet for nye fire uker, ønsker 64-åringen å bli løslatt.

- Vår klient skal avhøres på nytt av politiet i dag fredag. Etter avhøret vil avgjøre om vi kommer til å anke varetektsfengslingen inn for Borgarting lagmannsrett. Men slik jeg forstår vår klient  ønsker han det, sier Aase Karine Sigmond til Dagbladet.

- STYRKET:  Advokat John Christian Elden medgir at bevisene er styrket. Han representerer 37-åringen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- STYRKET: Advokat John Christian Elden medgir at bevisene er styrket. Han representerer 37-åringen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media