Forsvarerne avviser voldtekt og trusler

EGERSUND (NTB): Forsvarerne avviste i dag at den 21 år gamle fornærmede kvinnen i Egersundsaken ble tvunget og truet til å gjennomføre samleie og utuktige handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed avviser forsvarerne til de tre hovedtiltalte de groveste tiltalepunktene i saken. De tre forsvarerne, som slapp til med sine prosedyrer i dag, tilbakeviste aktors påstander om at 21-åringen følte seg truet blant annet da hun utførte et samleie i flere av de tiltaltes påsyn i november 1996.

Truet

Forsvareren til den 19 år gamle jenta som framstår som hovedmann i saken, mener at denne episoden skjedde før den grove mishandlingen startet. Hun viste til flere av forklaringene som er avgitt i Dalane herredsrett de siste tre ukene, som sannsynliggjør at samleiet fant sted langt tidligere enn det aktor mener.

Dette sluttet også forsvarerne til to av guttene, Jan Tore Ludvigsen og Arvid Sjødin seg til. Både de to 18-årige guttene og den 19 år gamle jenta er tiltalt for medvirkning til voldtekt.

Medansvarlig

Forsvarerne holder også fast ved at hver av handlingene som ungdommene er tiltalt for, må sees isolert. Samlet framstår voldshandlingene som grov mishandling. Forsvarerne vil unngå at alle på den måten kan bli dømt for handlinger de ikke har vært med på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer