- Forsvarerne driver med PR-stunt

Aktor fornøyd med Øye-dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finansakrobaten Thomas Øye ble i dag dømt til fengsel i halvannet år for forsettelig, grovt heleri, av dette ett år betinget fengsel.

I 2001 mottok Øye fem millioner kroner fra NOKAS-siktede David Toska, i form av kontanter i en koffert. Pengene var et lån og skulle investeres i selskapet Screen Media.Det var en stund uklart om Thomas Øye skulle dømmes for forsettelig eller uaktsomt heleri. Øye påstod i retten i forrige uke at han ikke visste at pengene kom fra ulovlig virksomhet, men erkjente at han hadde hatt det i bakhodet og burde ha skjønt det. Øye ble til slutt dømt ifølge aktors påstand.

- Ikke renvasket

- Vi er svært godt fornøyd med dommen, han ble dømt for det han var siktet for, sier aktor Marit Formo til Dagbladet.no.

Nå anklager hun  både Toska og Øyes forsvarer for å drive med PR-stunt.

Til VG Nett sier Thomas Øyes forsvarer John Christian Elden at Øye føler seg renvasket av dommen.

- Det kan jeg ikke forstå, ettersom han er dømt etter vår påstand, sier Formoe.

I forrige uke dukket Toskas forsvarer Øystein Storrvik opp i tingretten midt under Øyes tilståelsessak og holdt en tordentale for pressen. Han sa at Øye er en løgner som har lurt alle, inkludert påtalemyndigheten, og kalte hele saken en rettsskandale. Storrvik mente det var hårreisende at Øye fikk opp saken sin som en tilståelsessak.

DØMT I DAG: Thomas Øye. Her i godt humør sammen med advokat John Christian Elden utenfor Oslo tingrett fredag. Foto: Scanpix
DØMT I DAG: Thomas Øye. Her i godt humør sammen med advokat John Christian Elden utenfor Oslo tingrett fredag. Foto: Scanpix Vis mer

- Toska fikk også tilbud om tilståelse

- Storrvik har hele tiden vært kjent med at Øyes sak skulle pådømmes som en tilståelsessak, men har ikke hatt noen bemerkninger overfor påtalemyndigheten angående dette.

- Det var utelukkende et medieutspill. Hans klient David Toska hadde samme tilbud, men takket nei, sier Formoe.

- Mener du at forsvarerne gjør dette som pressestunt for å reklamere for seg selv og sine klienter?

- Ja, sier aktor til Dagbladet.no.- Vi får se

Toskas forsvarer synes ikke aktor har noen grunn til å hovere.

- Saken (mot Toska, red. anm.) kommer opp igjen i august. Der vil Øyes troverdighet stå helt sentralt.

- Da får vi se hvem som driver med pr-stunt, sier Storrvik til Dagbladet.no.

Må sone

I praksis må Øye sitter 70 dager i fengsel, etter å ha fått fradrag for tiden han satt varetektsfengslet. Fengslingen kan legge kjepper i hjulene for Øyes nye liv som storinvestor.

I denne saken har tre av de siktede valgt tilståelsesdom, en løsning som kan gi strafferabatt. De tre tilståelsene har medført store prosessøkonomiske gevinster, både for politi, påtalemyndighet og domstol, skriver Formo i en pressemelding i dag.

SLÅR TILBAKE: Fredag gikk Toska-forsvarer hardt ut og sa at saken mot Øye er en rettsskandale. - Bare PR-stunt sier aktor Marit Formo i dag.
- EN SKANDALE: Toska-forsvarer Øystein Storrvik mente det var hårreisende at Øyes sak ble kjørt som tilståelsessak. - PR-stunt. Toska fikk samme tilbud, sier aktor i dag.