Forsvarerne nektes innsyn i dokumenter

Svigerfamilien begjært fengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): I dag framstilles de fire som er siktet for forsettlig drap på Dung Tran Larsen (22), for fengsling i Bergen tingrett.

Dung Tran Larsens ektemann ankom retten sammen med sin bror, sin mor og sin far klokka halv ti i dag.

De tre førstnevnte dekket ansiktet med grønne, blå og rosa jakker, mens Dungs svigerfar ikke var tildekket da han kom til fengslingsmøtet.

Dommer Håkon Rastum har bestemt at advokatene ikke får innsyn i en del av papirene. De får heller ikke være til stede i retten når andre enn deres egen klient forklarer seg.

Fengslingsmøtet i Bergen går for lukkede dører.

Både påtalemyndigheten og forsvarerne ønsket at fengslingsmøtet skulle avholdes uten presse og publikum til stede.

Da retten var satt og dørene lukket for presse og publikum ble det en lengre diskusjon om alle de fire advokatene skulle få være til stede under hele rettsmøtet.

Hver av de fire siktende, Dung Tran Larsens ektemann (32), hans bror (34), deres mor (59) og far (62) møtte med hver sin advokat. Politiet ønsket ikke at alle advokatene skulle være til stede hele tiden og høre på de andre familiemedlemmenes forklaringer. Det tok flere timer før dette var avklart og det egentlige fengslingsmøtet kunne begynne, melder NTB.

Forsvarerne nektes innsyn i dokumenter

Påtalemyndigheten ville før rettsmøtet ikke si hvor lang tid de ønsker de siktede fengslet, men det er nå klart at de siktede er begjært fengslet i fire uker.

De fire er siktet for forsettlig drap, alternativt frihetsberøvelse.

Politiet har tidligere opplyst at de ønsker varetektsfengsling fordi avhørene ikke er ferdige, og de vil hindre at de fire skal få samkjørt sine forklaringer. Politiet har uttalt at det er en kjede med indisier som er grunnlaget for pågripelsen av familien.

Akkurat nå forklarer Dungs ektemann seg i retten.

Etter ham skal Dungs svigermor inn, fulgt av svigerfaren og ektemannens bror.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>ANKOM I MINIBUSS: I dag blir de fire siktede i Dung Tran Larsen-saken framstilt for varetektsfengsling. Hele svigerfamilien til den savnede kvinnen er siktet for forsettlig drap.
ØNSKER IKKE TAUSHETSPLIKT: Advokat Stein Erik Ottesen forsvarer Dung Tran Larsens svigermor. Han motsetter seg å få innsyn i dokumenter mot at han ikke kan diskutere dem med sin klient.