Advokatpar siktet:

Forsvarerne reagerer kraftig: - Utrolig frekt

I september ble to advokater siktet for å ha holdt en etterlyst kriminell skjult. Nå går advokatparets forsvarere hardt ut mot den kidnappingstiltalte kvinnen.

KIDNAPPINGSSAKEN: I 2015 ble en mann kidnappet og holdt fanget i en bod i dette boligkomplekset i to døgn. Nå har politiet siktet to advokater for å ha holdt en kvinne - som er tiltalt i kidnappingssaken - skjult. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KIDNAPPINGSSAKEN: I 2015 ble en mann kidnappet og holdt fanget i en bod i dette boligkomplekset i to døgn. Nå har politiet siktet to advokater for å ha holdt en kvinne - som er tiltalt i kidnappingssaken - skjult. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire menn og ei kvinne møtte onsdag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for å ha bortført og holdt en mann i 40-åra fanget i to døgn på Holmlia i Oslo i 2015. De fem ble tidligere i år dømt i Oslo tingrett til mellom fem år og fem år og ti måneders fengsel i saken.

De fem skal også ha brukt grov vold mot mannen, som i dag lider av posttraumatisk stresslidelse som følge av hendelsen.

I oppkjøringen til ankesaken har det imidlertid vært stor dramatikk i kulissene. I dag kom det fram at et advokatpar for kort tid siden ble siktet for å ha bidratt til å skjule den tiltalte kvinnen da hun var etterlyst i forbindelse med kidnappingssaken.

- Prioritert sak

Dette bekrefter politiadvokat i Oslo politidistrikt, Andreas Meeg-Bentzen, overfor Dagbladet. Totalt er sju personer siktet i saken, mistenkt for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Han opplyser at advokatparets hjem ble ransaket av politiet i september, og at mistanken mot paret oppsto etter nye opplysninger som politiet har mottatt.

- Det er en prioritert sak hos politiet. Det er ikke mistanke om at de har gjort noe i kraft av sitt yrke, men som privatpersoner, sier Meeg-Bentzen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer