Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokatpar siktet:

Forsvarerne reagerer kraftig: - Utrolig frekt

I september ble to advokater siktet for å ha holdt en etterlyst kriminell skjult. Nå går advokatparets forsvarere hardt ut mot den kidnappingstiltalte kvinnen.

KIDNAPPINGSSAKEN: I 2015 ble en mann kidnappet og holdt fanget i en bod i dette boligkomplekset i to døgn. Nå har politiet siktet to advokater for å ha holdt en kvinne - som er tiltalt i kidnappingssaken - skjult. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KIDNAPPINGSSAKEN: I 2015 ble en mann kidnappet og holdt fanget i en bod i dette boligkomplekset i to døgn. Nå har politiet siktet to advokater for å ha holdt en kvinne - som er tiltalt i kidnappingssaken - skjult. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn og ei kvinne møtte onsdag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for å ha bortført og holdt en mann i 40-åra fanget i to døgn på Holmlia i Oslo i 2015. De fem ble tidligere i år dømt i Oslo tingrett til mellom fem år og fem år og ti måneders fengsel i saken.

De fem skal også ha brukt grov vold mot mannen, som i dag lider av posttraumatisk stresslidelse som følge av hendelsen.

I oppkjøringen til ankesaken har det imidlertid vært stor dramatikk i kulissene. I dag kom det fram at et advokatpar for kort tid siden ble siktet for å ha bidratt til å skjule den tiltalte kvinnen da hun var etterlyst i forbindelse med kidnappingssaken.

- Prioritert sak

Dette bekrefter politiadvokat i Oslo politidistrikt, Andreas Meeg-Bentzen, overfor Dagbladet. Totalt er sju personer siktet i saken, mistenkt for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Han opplyser at advokatparets hjem ble ransaket av politiet i september, og at mistanken mot paret oppsto etter nye opplysninger som politiet har mottatt.

- Det er en prioritert sak hos politiet. Det er ikke mistanke om at de har gjort noe i kraft av sitt yrke, men som privatpersoner, sier Meeg-Bentzen til Dagbladet.

Reagerer kraftig

Advokatparets forsvarere, Sverre Sjøvold og Vidar Lind Iversen, reagerer kraftig på siktelsen og forteller at deres klienter ikke erkjenner straffskyld.

- Min klient stiller seg uforstående til de meget grove beskyldningene som er servert, og erkjenner ikke straffskyld, sier Sjøvold til Dagbladet.

Vidar Lind Iversens klient ble avhørt av Oslo-politiet i går, og forsvareren mener at det ikke er noen grunn til å opprettholde siktelsen.

- Etter gårsdagens avhør ser jeg ingen grunn til at denne siktelsen skal opprettholdes ett eneste sekund lenger, sier Iversen til Dagbladet og legger til:

- Jeg mener at de burde vært avhørt som vitner i utgangspunktet.

- Grovt tillitsbrudd

Iversen forteller at hans klient avviser at hun visste at kvinnen var involvert i en alvorlig straffesak da hun oppholdt seg i parets bolig. Han sier også at hans klient aldri ville latt kvinnen bo hos seg dersom hun visste det.

- Det er utrolig frekt å først misbruke tilliten og gjestfriheten deres, for så å forsøke å gjøre seg til et offer etterpå, sier han.

Sverre Sjøvold forteller at hans klient mener seg utsatt for et grovt tillitsbrudd. Han sier at etter det han kjenner til, fant ikke Oslo tingrett forklaringen hennes troverdig da saken ble behandlet tidligere i år.

- Man kan undre seg over motivet for beskyldningene, sier han og legger til:

- Strafferabatt kan være et mulig motiv.

Den kidnappingstiltalte kvinnens forsvarer, Sigurd Klomsæt, svarer slik overfor Dagbladet:

- Min klient er tydelig på at hun ble sendt til advokaten til en av de sentrale personene i saken. Etter det jeg kjenner til driver ikke advokatparet et hotell, og min klient var heller ikke au pair.

Gjengleder pågrepet

I forrige uke ble det kjent at mannen politiet anser som lederen (27) i den kriminelle gjengen Young Bloods, var pågrepet i Marrakech i Marokko. Også han er siktet i forbindelse med kidnappingssaken som nå går i lagmannsretten, og var ifølge politiet delaktig i planleggingen.

Han er i tillegg siktet for et drapsforsøk i hovedstaden i 2012, hvor en mann i 20-åra ble skutt. Leder for seksjon for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sa i etterkant av pågripelsen til Dagbladet at de jobber med flere konkrete saker opp imot gjengmiljøet.

- Vi har en innsats som har pågått over tid mot dette miljøet, og vi har jobbet med både denne og en rekke andre saker knyttet til gjengmiljøet og personer i hele Oslo, sa Metlid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!