Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarernes endelige påstand for Jensen: - Frifinnes

Mener det ikke foreligger bevis mot den tidligere politilederen.

SISTE DAG: Etter 68 dager i retten er forhandlingene nå over i rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.  Nå er det opp til dommerne på avgjøre hva som skjer videre med dem begge. Foto: Thomas Rasmus Skaug /
SISTE DAG: Etter 68 dager i retten er forhandlingene nå over i rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.  Nå er det opp til dommerne på avgjøre hva som skjer videre med dem begge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste dagen i sal 250 i Oslo tingrett har vært satt av til prosedyren til forsvarerne til Eirik Jensen. Den tidligere politilederens advokat John Christian Elden avslutter prosedyren slik:

- Vår påstand er at Eirik Jensen frifinnes, sier han.

Spesialenheten ber om lovens strengeste straff - 21 års fengsel - for den tidligere politilederen. Påstanden er i tråd med tiltalen som går på at Jensen har medvirket til innførsel av 13,9 tonn hasj mellom 2004-2013 og at han har mottatt minst 2,1 millioner av hasjbaronen Gjermund Cappelen.

- Spekulativt

I siste del av dagens prosedyre tok advokat Elden opp, nettopp, Jensens økonomi og påstandene om at han skal ha fått betalt av Cappelen.

SPANET PÅ:  Politiet spanet på Cappelen etter at de hadde gjort innbrudd i hasjlageret hans. Det førte dem til en Kiwi-butikk på Grønland, og politimann Eirik Jensen. Her er videoen fra spaneren. Video. Politiet Vis mer

- Det er ikke bevist at det har gått penger fra Cappelen til Jensen. Man har en spekulasjonsspaning – der Jensen forlater Cappelens bil med noe hvitt i hånden etterpå. Jensen sier det er en notatblokk, og vi vet at Jensen har vært ute etter informasjon. Det er ingenting som tyder på at han fikk penger akkurat der og da, sier Elden og fortsetter:

- Det blir spekulativt å si at han har fått noen penger overhode, og man kan ikke gå bakveien og si at fordi Jensen har hatt mye penger – ja da må han ha fått det av Cappelen.

Elden har før i dag beskrevet Cappelens forklaring som et eventyr. Advokat Holden har pekt på at Cappelen har en egenagenda ved sin forklaring - han ønsker strafferabatt.

- Føler seg lurt

Statsadvokat Lars Erik Alfheim mener Cappelens forklaring er troverdig. Han mener Cappelen skal få tre år reduksjon i straffen: ett år for å ha tilstått og to år for å ha bragt Jensen inn i sakskomplekset. Påstanden endte med det på 18 år i fengsel for hasjbaronen.

Cappelen hadde på sin side forventet en langt midlere påstand. Han er skuffet og overrasket - og han føler seg tildels lurt, forteller hans forsvarer advokat Benedict de Vibe Dagbladet.

Hele Norges coronakart