FORSVARSSJEF: Haakon Bruun-Hansen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORSVARSSJEF: Haakon Bruun-Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Forsvaret anbefaler militært personell å ikke bruke uniform

På grunn av det skjerpede trusselbildet mot Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB:) Forsvaret anbefaler sitt militære personell å ikke bruke uniform. Grunnen er det skjerpede trusselbildet mot Norge.

De ansatte ble informert om tiltaket mandag ettermiddag. Forsvarssjefens uniformforslag gjelder bare på reise og i utenomtjenestlig sammenheng, skriver forsvarssjefens pressetalsmann Vegard Finberg i en SMS til Dagbladet.

Terrortrussel Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sa for tre uker siden at det er sannsynlig at noen vil forsøke å utføre et terrorangrep mot Norge i løpet av de neste tolv månedene.

Tidligere i november, etter PSTs nye terrorvurderinger bestemte Forsvaret at vernepliktige soldater skal få slippe å bruke uniform for å oppnå rabatt på reiser.

- Jeg mener det er riktig at vi fraråder vårt personell å bruke uniform i det offentlige rom utenom tjeneste, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen til NRK.

Både uniformsretningslinjene for vernepliktige og militært personell kom på forsvarssjefens ordre.

Én av begrunnelsene skal være at uniformerte tjenestemenn kan være spesielt utsatt for terrorangrep lignende angrepet som skjedde i Ottawa i Canada.

Væpner politiet Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) ga fredag samtykke til væpning av politiet, meldte Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding. Det skjedde bare timer etter at Politidirektoratet ba om det samme, i lys av den hevede beredskapen mot terror.

Saken oppdateres