Forsvaret anmelder laserangrep

Laserlys fra konfirmantsamling skapte dramatikk under redningsøvelse i Trondheim.

DRAMATISK: Det var under en øvelse i mørket, mens det hang mennesker under helikopteret, at besetningen ble belyst med laser. Illustrasjonsfoto: SIGURD FANDANGO/Dagbladet
DRAMATISK: Det var under en øvelse i mørket, mens det hang mennesker under helikopteret, at besetningen ble belyst med laser. Illustrasjonsfoto: SIGURD FANDANGO/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens redningsmannen var i full gang med å heise personell opp i helikopteret fra en redningsbåt i Trondheimsfjorden, ble pilotene belyst av to kraftige grønne laserlys.

Hvis besetningen hadde blitt blendet, kunne det ha fått fatale konsekvenser under den kritiske fasen av redningsøvelsen. Med helikopteret svevende kun få meter over vannet, og personer hengende i line under, er marginene svært små.

Tok opp jakten Hendelsen skjedde 26. oktober i fjor, der mannskapet om bord Sea King-helikopteret selv tok opp jakten på gjerningspersonene.

Ved hjelp av infrarødt kamera avslørte de flere personer ved døråpningen til Ranheim kirke og området rundt. Da politiet kom frem til stedet viste det seg at at det hadde vært konfirmasjonssamling ved kirka da helikopteret ble belyst med laser.

«Forsvaret begjærer at forholdet påtales, og at gjerningspersonen(e) blir tiltalt, dømt og straffes», skriver Forsvarsstaben i sin anmeldelse til Sør-Trøndelag politidistrikt.

«Null-toleranse» At store deler av besetningen brukte nattbriller under øvelsen kan ha bidratt til at ingen ble skadet under hendelsen. Nattutstyret beskytter øynene fra laserlyset, og begrenser effekten av å bli blendet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer