Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvaret bruker millioner på ødelagte skoger, åkre og veier etter øvelse

Den internasjonale vinterøvelsen Cold Response har kostet Forsvaret over 300 millioner kroner. Tre millioner av disse er satt av til å erstatte ødelagte skoger, åkrer, rekkverk og veier.

STOR ØVELSE: 15000 soldater har deltatt i NATO-øvelsen Cold Response i Midt-Norge mellom 19. februar og 22. mars. FOTO: Ørn E. Borgen / AFTENPOSTEN
STOR ØVELSE: 15000 soldater har deltatt i NATO-øvelsen Cold Response i Midt-Norge mellom 19. februar og 22. mars. FOTO: Ørn E. Borgen / AFTENPOSTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i alt meldt inn 272 skadesaker til Forsvaret etter at stridsvogner og annet militært utstyr ødela autovern, veibaner og skog under øvelsen, skriver Klassekampen.

Det amerikanske lasteflyet C5 Galaxy landet på Værnes lufthavn mandag for å ta med seg den siste delen av materiellet som ble brukt under Cold Response. Øvelsen avsluttes offisielt tirsdag.

Talsmann for Forsvarets operative hovedkvarter, oberstløytnant Ivar Moen,opplyser at den totale kostnaden for gjennomføringen av Cold Response 2016 ennå ikke er ferdig utregnet. Budsjettet for planlegging og gjennomføring av øvelsen er på 253 millioner kroner.

- Dette er et stort og omfattende regnestykke. I tillegg til de fellesfinansierte bidragene, kommer det at hver enkelt avdeling, som for eksempel Telemark bataljon, betaler sitt bidrag med egne øvingsmidler. I tillegg kommer dessuten avtaler med skoler og andre fasiliteter som leies under øvelsen, fartøyer som frakter utstyr og personell, med mer, sier Moen.

Han mener totalprisen for gjennomføringen av øvelsen ligger på omtrent det samme som Cold Response i 2014 og 2012. Begge åra kostet øvelsen over 300 millioner kroner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart