Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvaret dysset ned underslag

Kaptein puttet en halv million kroner i egen lomme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 39 år gammel kaptein i HM Kongens Garde underslo over en halv million kroner som var samlet inn til det tradisjonsrike gardeballet. Forsvaret dysset ned saken.

En betydelig del av pengene som ble underslått var samlet inn av gardistene selv, skriver Aftenposten.

Det var økonomipersonell i Garden som oppdaget at mellom 520.000 og 640.000 kroner var forsvunnet. Kapteinen som hadde vært med på å arrangere fjorårets gardeball ble konfrontert med saken, men blånektet.

Saken ble deretter oversendt til enheten for administrativ kontroll i Forsvarsstaben. Kapteinen la da kortene på bordet.

Forsvaret valgte likevel å dysse ned saken og gikk ikke til politianmeldelse. Gardekapteinen slapp også å betale tilbake det underslåtte beløpet og ble heller ikke degradert.

39-åringen måtte derimot gå på dagen og gi avkall på sluttvederlagsbonusen han hadde krav på.

Ifølge brigader Jon Lilland, sjef for Hærstaben i Forsvaret, tilsvarte bonusbeløpet underslagsbeløpet.

Resultatet blir det samme som om han skulle tilbakebetalt underslagsbeløpet, sier Lilland, til Aftenposten.

Leder ved finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, stiller spørsmål ved Forsvarets håndtering av saken.

Det virker litt rart at Forsvaret gjorde den vurderingen det gjorde. Det er et betydelig beløp, en offentlig etat, i prinsippet skattebetalernes penger, sier Smogeli. (NTB)