BØTELAGT: Forsvaret er ilagt en bot på 500 000 kroner etter at en panservogn kolliderte med en personbil for rundt to år siden. En person døde i ulykken. Foto: Karl Jørgen Marthinsen / NTB scanpix
BØTELAGT: Forsvaret er ilagt en bot på 500 000 kroner etter at en panservogn kolliderte med en personbil for rundt to år siden. En person døde i ulykken. Foto: Karl Jørgen Marthinsen / NTB scanpixVis mer

Forsvaret får halv million i bot etter dødsulykke med panservogn

Forsvaret er ilagt en bot på 500 000 kroner etter at en panservogn kolliderte med en personbil for rundt to år siden. En person døde i ulykken.

Ulykken skjedde under militærøvelsen Cold Response i starten av mars for to år siden. Idar Jarle Trondseth (46) fra Selbu døde da bilen hans ble truffet av panservognen på fylkesvei 763 i Snåsa i Trøndelag, melder Adresseavisen.

Påtalemyndigheten konkluderer nå med at det ikke var sørget for tilstrekkelig sikkerhet for sivil trafikk gjennom øvingsområdet.

- Statsadvokaten har truffet en beslutning i saken, og Forsvaret vil få en foretaksstraff etter ulykken. De to siktede i saken, vognfører (23) og vognkommandør (42) av panservognen, vil ikke bli straffeforfulgt, sier politiadvokat Amund Sand i Trøndelag politidistrikt.

(NTB)