Forsvaret fortsetter oljeoppryddingen

Fjerne oljesøl etter Full City-havariet til og med torsdag.

RYDDER OLJESØL Forsvaret skal fortsatt hjelpe til. Forsvaret utvider sin innsats til og med torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RYDDER OLJESØL Forsvaret skal fortsatt hjelpe til. Forsvaret utvider sin innsats til og med torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forsvarets personell fortsetter arbeidet med å fjerne oljesøl etter Full City-havariet til og med torsdag.

Det opplyser Fiskeri- og kystdepartementet i en pressemelding mandag kveld. Tidligere har det vært meldt at Forsvaret skulle avslutte sin innsats i oppryddingsarbeidet ved midnatt til onsdag.

- Kystvakten og Sjøheimevernets fartøy og mannskaper er i dag en viktig ressurs i aksjonen, og deres deltakelse vil være tilgjengelig inntil videre, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i pressemeldingen.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen har tirsdag innkalt kystdirektøren for å få en oppdatering om det videre ressursbehovet. Fiskeri- og kystministeren og forsvarsministeren vil sammen følge aksjonen og behovet for ressurser fremover.

Stråholmen

Innsatsen til heimevernsstyrkene som deltar i oppryddingen konsentreres om Stråholmen, opplyser departementet.

- Området på og rundt Stråholmen er et meget viktig område for trekkfuglene, og dette området bør være fritt for olje før trekkfuglene kommer for mellomlanding i løpet av august og september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer