Forsvaret «frikjennes» for Målselv-ulykken

Forsvarets personell kunne ikke gjort noe for å hindre ulykken i mars der tre offiserer omkom da taket på Rustadhøgda samfunnshus raste sammen. Slik konkluderer den militære undersøkelseskommisjonen etter ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret leide samfunnshuset av et kommunalt heleid selskap. Politietterforskningen har avdekket at årsaken til ulykken var at takkonstruksjonen ikke var bygd etter forskriftene, og ga etter de store snømassene på taket.

Statsadvokaten i Troms og Finnmark skal vurdere eventuelt strafferettslig ansvar for ulykken.

Forsvaret satte i tillegg ned en egen granskingskommisjon. Troms Folkeblad siterer fredag fra kommisjonens rapport der det blant annet heter at «kommisjonen er av den oppfatning at det ikke var noe som de som etablerte seg i samfunnshuset på Rustadhøgda kunne gjort for å forhindre ulykken».

Kommisjonen mener at man generelt bør kunne forvente at lokaler man leier seg inn i er i så god stand at materiell og personell ikke utsettes for fare.

Kommisjonen har likevel kommet fram til tre områder som de anbefaler Forsvaret å endre rutinene på for å forhindre lignende ulykker i framtiden.

(NTB)