Forsvaret har gjenopprettet kontrollen

Forsvaret holdt budsjettet for 2005 og har gjenopprettet kontrollen over økonomien etter budsjettsprekken på drøye 900 millioner kroner året før. Forsvaret sparte 322 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hestekuren vi har vært gjennom var nødvendig og vellykket, sa forsvarssjef Sverre Diesen da Forsvaret la fram sitt regnskap for 2005 tirsdag.

Forsvaret har brukt 322 millioner kroner mindre enn budsjettet på drøyt 20 milliarder.

Forsvaret har blant annet kuttet mye på områder som kurs, tjenestereiser og konsulentbruk.

– Både forsvarsgrenene og Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) har et forbruk på sine driftsregnskap som ligger innenfor et akseptabelt avvik mellom budsjett og regnskap, sier brigader Arild Dregelid, leder for økonomi- og styringsavdelingen i Personell-, Økonomi- og Styringsstaben, til Forsvarsnett.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder Siv Jensen og forsvarspolitisk talsmann i partiet, Per Ove Width er glad for at Forsvaret har klart å holde seg innenfor budsjettrammene. Men de etterlyser en bred forsvarskommisjon, som kan se på alle sider ved Forsvarets rolle.

– Med dagens ambisjonsnivå og manglende bevilgninger kommer ikke Forsvaret noe sted. Norge kan med dagens politikk ende opp med et Forsvar som er uten både mål og mening. Det er viktig å avklare Forsvarets rolle i nordområdene, utenlandsoperasjonene og ikke minst fremtidens forsvar i Norge. Dette kan en bredt sammensatt forsvarskommisjon vurdere, mener de.

(ANB)

HAR TATT TILBAKE STYRINGEN: Forsvarssjef Sverre Diesen.