- Forsvaret har gjort flere observasjoner de ikke forteller om

Eksperter mener det svenske forsvaret tilbakeholder informasjon.

PRESENTERTE OBSERVASJONER: Det svenske forsvaret viste i går fram observasjoner de har mottatt i ubåtsaken. De fem områdene til høyre er de som undersøkes nå. Foto: Försvaret / NTB Scanpix
PRESENTERTE OBSERVASJONER: Det svenske forsvaret viste i går fram observasjoner de har mottatt i ubåtsaken. De fem områdene til høyre er de som undersøkes nå. Foto: Försvaret / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden ubåt-alarmen gikk forrige uke har det svenske forsvaret gjort flere observasjoner i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Observasjoner som forsvaret mener ikke har vært interessante nok til at det er behov for å dele dem med offentligheten.

Flere eksperter hevder at forsvaret tilbakeholder informasjon om flere funn.

- Vi kan ikke vise alt for omverden. Jeg mistenker at forsvaret ikke vil avsløre alle observasjonene de har gjort. Jeg vil tro at de har hatt mange flere observasjoner enn det de opplyser om, sier Tomas Ries, lektor i strategi og sikkerhetspolitikk til Aftonbladet.

- Allmennhetens observasjoner er ikke hemmelige, de er det ingen problem å avsløre. Forsvaret derimot har jo anledning til å ikke dele sine funn, sier han videre.

Følg ubåtjakten i vårt Nyhetsstudio.

Alle observasjonene kommer fra tips Tirsdag meldte det svenske forsvaret om to nye observasjoner i Stockholms skjærgård. Totalt er det dermed meldt om fem interessante observasjoner.

- Alle de fem observasjonene kommer fra tips. Vi har egne observasjoner, men de er klassifisert så lavt at de har jeg ikke informert om, sa kontreadmiral Anders Grenstad på en pressekonferanse tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer