Forsvaret har økt terrorberedskapen ved alle militære leire

- En generell trusselvurdering gjør at vi skjerper årvåkenheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvaret har i dag innført «terrorberedskap A» ved alle sine anlegg i Norge, blant annet med økt vakthold, på bakgrunn av en trusselvurdering knyttet til terrorisme.

Det bekrefter forsvarsledelsen i kveld.

- Det er innført beredskap A, det laveste nivået på denne skalaen. Det er en generell trusselvurdering som ligger til grunn. Det innebærer bare skjerpet årvåkenhet, og slik sett ligger det ikke noen dramatikk i dette, sier oberstløytnant Bent-Ivan Myhre, talsmann for Forsvarssjefen, til Dagbladet.

Han opplyser at ekstraberedskapen ble innført midt på dagen i dag.

Forsvaret vil ikke gå inn på årsaken til at sannsynligheten for terrorangrep mot militære leire eller anlegg på norsk jord nå regnes som høyere enn i morges. Beredskapshevingen skal ikke berøre norske styrker i utlandet.

- Vi kan ikke si noe om hva som ligger bak trusselvurderingen, sier Myhre.

Politiets sikkerhetstjeneste har på sin side ikke fått noen opplysninger som har ført til heving av trusselnivået.

- PST er orientert av Forsvaret om at Forsvaret har hevet sin beredskap. PST vurderer terrortrusselen mot Norge som uendret, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om PST var involvert i informasjonsinnhentingen som Forsvaret handlet ut fra.

Det ordinære politiet i Norge hadde i kveld ikke fått vite noe om hva som lå bak beredskapsøkningen, og det sivile samfunnet skal ikke ha satt i verk noen tiltak.

- Oslo politidistrikt har ikke satt stab, og vi synes det er merkelig at vi ikke er kjent med den vurderingen som ligger bak forsvarets oppgradering av terrorberedskapen, sier stabssjef Johan Fredriksen i oslopolitiet til VG.

Dagbladet.no kommer med mer.