- Forsvaret har selv gjort observasjoner, men de regnes ikke til dem som kan verifiseres

Det svenske forsvaret har gjort flere observasjoner under søket i Stockholms skjærgård, men det er bare øyenvitners observasjoner som har vært interessante.

LETER: En rekke marinefartøy var i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
LETER: En rekke marinefartøy var i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Allmennheten har jo et visst forsprang og det må vi jobbe for å ta igjen, sier Jesper Tengroth, pressetalsmann i det svenske forsvaret, ifølge Aftonbladet.

To nye observasjoner er blitt gjort under etterretningsoperasjonen i Stockholms skjærgård. Men trass i at forsvaret har søkt i fem dager har ikke deres egne observasjoner vært tilstrekkelig troverdige.

- Alle fem observasjonene kommer fra tips. Vi har egne observasjoner, men de er blitt klassifisert så lavt at jeg har ikke informert om dem, sa innsatsleder Anders Grenstad tirsdag.

Sent inn - Forsvaret har selv gjort observasjoner, men de regnes ikke til dem som kan verifiseres. Til en viss grad kan årsaken være at vi har kommet sent inn. Når vi får opplysninger har de mistenkte allerede vært der, sier Tengroth til Aftonbladet.

Forsvaret vil ikke si nøyaktig hva de tror er blitt observert.

- Det kan handle om et lysfenomen eller noe som ligner et periskop. Vi håper vi snart er ferdig med analysene av opplysningene vi har fått inn, sier Grenstad videre.

Operasjonen i skjærgården kommer til å fortsette «så lenge det er nødvendig», opplyser forsvaret.

- Vi kommer til å fortsette noen dager til før vi gjør en ny vurdering.

- Funnet «noe» Det svenske forsvaret fikk kontakt med «noe» under søkeoperasjonen i Stockholms skjærgård tirsdag, ifølge Dagens Nyheter.

- Vi har en opplysning om at de har fått kontakt med noe, eksakt hva det skal være, vet vi ikke helt, sa en reporter fra avisen som var i viken Ingaröfjärden som ligger i Skjærgården.

Avisen erfarer at det er et av fartøyene på stedet som har oppgitt at det har «fått kontakt». Noen timer senere var dykkere på plass i området.

Forsvaret har ikke bekreftet opplysningene fra avisen.

Minst fem fartøy lå tirsdag ettermiddag nokså tett i området, ifølge TTs reportere som var på stedet. (NTB)