Forsvaret inn i søk etter savnet jente (6)

Far funnet, men datter savnet etter båtulykken i Telemark.

LETER VIDERE ETTER JENTA: Store letemannskaper ble satt inn etter at en båt med en 39 år gammel svensk mann og hans danske datter født i 2003, gikk rundt i elven Skogsåi i Hjartdal kommune i Telemark ved 16-tiden søndag. Båten og de to ble ført utfor en foss ved Sønderlandsbrua. Båten ble senere funnet tom, mens faren er funnet druknet. Elven gikk flomstor etter store nedbørsmengder de siste dagene.
Foto Heiko Junge / SCANPIX
LETER VIDERE ETTER JENTA: Store letemannskaper ble satt inn etter at en båt med en 39 år gammel svensk mann og hans danske datter født i 2003, gikk rundt i elven Skogsåi i Hjartdal kommune i Telemark ved 16-tiden søndag. Båten og de to ble ført utfor en foss ved Sønderlandsbrua. Båten ble senere funnet tom, mens faren er funnet druknet. Elven gikk flomstor etter store nedbørsmengder de siste dagene. Foto Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet får hjelp av profesjonelle dykkere fra Forsvaret i søket etter den danske fem år gamle jenta etter båtulykken i Tuddal i Telemark.

Jentas svenske far, som søndag ble meldt savnet etter båtulykken i Telemark, ble funnet omkommet mandag. Nå trappes ressursene i letemannskapene opp for å finne den seks år gamle datteren. Hun var sammen med faren i båten som havnet utfor en foss ved Sønderlandsbrua, som krysser elva Skogsåi i Hjartdal kommune i Telemark.

Hunder søker i vann

Tirsdag ved 12-tiden hadde letemannskapene fortsatt ikke funnet jenta.

- Vi har kontaktet Forsvaret i Stavern for hjelp. De vil bistå med opp mot 14 profesjonelle dykkere. Vi har tatt for oss et område sør for stedet der faren ble funnet. Vi vil nå få gjennomsøkt dette området bedre og fortere, sier operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt til NTB.

- Det er mange frivillige personer som har lyst til å hjelpe til, men vi tør ikke slippe alle til fordi leteforholdene er såpass vanskelige, sier Bærland.

Vannet synker

Han forteller at også spesialtrente hunder nå vil søke etter seksåringen i vannet. I tillegg bistår e-verket i leteaksjonen, og har stengt all vannføring til Sønderlandsvatnet.

- Vannstanden i vassdraget vil etter hvert synke. Leteaksjonen bedres også ved at vi får hjelp av enda flere profesjonelle dykkere, sier Bærland.

Han opplyser at de nå antar at den seks år gamle jenta er omkommet.

Moren og kona til den omkomne og savnede får oppfølging av en pårørendekontakt. Familie av paret er kommet til Tuddal hvor ulykken skjedde.


(NTB)